Aquests dies les xarxes socials van plenes de continguts relacionats amb un estil de vida saludable: classes de gimnàstica en directe, receptes meravelloses, remeis casolans i consells que ens ajuden a combatre el virus de la millor manera possible. Tot i que, potser, un dels ensenyaments que estem aprenent sigui apreciar les petites coses que conformen la vida i que, molt sovint, deixem passar com si res.

Aquesta experiència pot servir-nos per aprendre a gaudir de tot el que ens envolta i prendre’ns cada acte com si fos un ritual. Així que organitzeu agendes, trieu, com a mínim, vint minuts del dia i dediqueu-vos-els.

Molta gent pot haver notat que el seu aspecte físic o la seva pell ha millorat gràcies a canvis en l’alimentació o perquè ha començat a fer esport a través d’algun canal d’Instagram. Però també pot haver-hi persones que hagin notat que tenen la pell resseca o tibant o fins i tot que hagin tingut algun brot d’acne, tot i hidratar-se diàriament o tractar l’afecció de formes diferents sense obtenir els resultats desitjats.

Les mans són les més afectades aquests dies. Ens les rentem més sovint que abans, i l’aigua pot desgastar la pell i arribar a provocar descamació o èczema, entre altres conseqüències. Per això, volem compartir una sèrie d’ingredients que poden ajudar-vos a millorar l’estat de sequedat de la pell.

Els millors ingredients per hidratar la pell

Àloe

L’àloe és una planta amb molts beneficis per a tot el cos. Com que té propietats calmants i un efecte regenerador, és ideal per hidratar la pell i se sol fer servir quan hi ha hagut alteracions provocades per l’exposició al sol. Els seus efectes hidratants també ajuden a alleujar la pell seca i amb picor típiques de l’èczema i de la dermatitis seborreica. També és molt eficaç per tractar l’acne, gràcies al fet que és antibacterià i cicatritzant.

Coco

El coco té beneficis potencials per a la pell. Els àcids grassos de cadena mitjana que conté li atorguen propietats antimicrobianes que poden ajudar amb l’acne, ja que protegeix la pell de bacteris nocius.

El coco també ajuda a reduir la inflamació, a mantenir la pell hidratada, a curar les ferides i a millorar problemes a la pell com psoriasi, èczema o dermatitis.

Així mateix, aporta elasticitat i flexibilitat gràcies a la seva capacitat per preservar el col·lagen i l’elastina. I no hem d’oblidar la seva aroma exòtica i envoltant, tan agradable per a la majoria de nosaltres.

Lavanda

La lavanda és un gran regenerador de les cèl·lules cutànies. Per això es fa servir sovint en tractaments per a pells deshidratades, sensibles o que tenen acne i, com la resta d’ingredients, té propietats antiinflamatòries. A més, és una planta que es fa servir molt per tractar problemes d’envermelliment, taques o cicatrius.

En aromateràpia, es fa servir quan hi ha problemes com l’estrès o l’ansietat, dos factors que poden estar indirectament molt relacionats amb la mala salut de la pell.

Rosa

La rosa és un altre dels nostres ingredients predilectes perquè té moltíssims usos. Es fa servir com a tònic per a la pell perquè té propietats antioxidants i antiinflamatòries. Aporta una sensació suau i fina i també és molt útil per tractar cicatrius o per calmar la picor. A més, el seu oli essencial actua com a emol·lient i és ideal per protegir la pell de la pèrdua d’humitat, cosa que ajuda a mantenir una hidratació equilibrada.

Tot i la importància d’aplicar els productes adequats sobre la pell, no hem d’oblidar que hi ha altres factors que potser impedeixen una millora. Una alimentació basada en vegetals, greixos saludables i proteïnes de qualitat; fer exercici físic cada dia i estirar; descansar bé o gestionar l’estrès (que ha afectat molta gent durant aquests dies) són altres aspectes molt importants que cal tenir en compte per aconseguir el millor estat de salut interior i exterior i evitar una resposta inflamatòria de l’organisme.

Més enllà dels ingredients adequats

Triar els ingredients adequats per mantenir la pell sana i hidratada és indispensable, però hi ha altres detalls també molt importants que hem de tenir en compte per assegurar que tractem la pell amb productes de la millor qualitat.

Decantar-nos per un bon envàs és imprescindible, perquè, de què serveix tenir un producte de bona qualitat si fa mesos que està envasat en un plàstic de mala qualitat? El producte pot acabar contaminant-se i no tenir l’efecte desitjat.

Per això recomanem buscar envasos biodegradables, així com optar per productes certificats orgànics, vegans i que no hagin estat testats en animals. Tots aquests aspectes, a més de fer que obtinguem un producte de més qualitat, es preocupen per la salut de l’entorn. I ara que sembla que estem donant un respir al planeta, per què no els integrem en els nostres hàbits de consum?

Els productes d’Urtekram s’elaboren amb els ingredients que la pell necessita i tenen el segell ECOCERT COSMOS ORGANIC –certificat per Ecocert Greenlife–, són vegans i adequats per a les pells més sensibles –certificats per l’Associació Danesa d’Asma i Al·lèrgia.

A més de combinar els ingredients més recomanats per a la cura de la pell, incorporen olis essencials com el d’ametlla, jojoba, onagra i mantega de Karité, que respecten la capa greix natural de la pell, la mantenen hidratada i la netegen en profunditat.

Sabons líquids i en pastilla, locions corporals, cremes de mans i peus o xampús. Tot un univers de productes que et brindaran una experiència d’allò més agradable!