Què us demana el cos amb aquestes temperatures tan altes? Sobretot, beure, oi? Líquids per recuperar el que perdem amb tanta calor. I posats a demanar, millor que ens hidratin, ens refresquin, que siguin bons i que entrin en la categoria de “saludables”. Cap a aquí precisament apunta aquest esmorzar, a començar qualsevol matí d’estiu amb una de les millors llimonades que hàgiu tastat mai.

Fotos: Becky Lawton

L’ingredient estrella és una genialitat de la naturalesa: l’aigua de coco, provinent de cocos joves, que són els que tenen més contingut líquid. Cal no confondre-la amb la llet de coco, que és un producte que s’obté de liquar i filtrar la polpa del coco. L’aigua és molt més interessant des del punt de vista nutricional.

Potser per a nosaltres és un producte de moda, nou, trendy, però als països tropicals tenen molt incorporat el consum de coco, no només per refrescar-se amb l’aigua sinó també perquè es tracta d’un aliment amb propietats terapèutiques, tant que és conegut com “l’arbre que dona el necessari per viure”.

El que destaca més és que conté molts electròlits, és a dir, minerals com potassi, sodi, calci, magnesi i manganès, entre els més rellevants.

Aquest còctel mineral ajuda a mantenir una bona salut cardiovascular, a rebaixar la tensió arterial i prevé la deshidratació. Aquest últim punt ha fet que no només sigui molt recomanable tenir-lo en compte quan hi ha temperatures molt altes, sinó que també ha guanyat molts adeptes en el camp esportiu. Mantenir un nivell d’electròlits correcte ajuda a reduir la fatiga, l’estrès i la relaxació muscular.

Ens mirem la recepta? Només cal aigua de coco, llima (també pot ser llimona), una mica d’endolcidor i te matcha (per aportar una mica més d’antioxidants).

Us encantarà començar el dia amb un got d’aquesta llimonada!

Recepta: Llimonada d’aigua de coco, llima i matcha

Ingredients (Per a una ració)

  • 200 ml d’aigua de coco gelada d’Amandín
  • 1 llima
  • Unes gotes d’estèvia líquida (o un altre endolcidor saludable al gust)
  • ¼ de c.p. de te matcha
  • Unes fulles de marialluïsa o de menta

Elaboració

  1. Ratlleu la part verda de la llima i espremeu-ne el suc.
  2. Poseu al got de la batedora l’aigua de coco molt freda, la ratlladura i suc de llima, l’endolcidor, el te matcha i unes fulles de menta.
  3. Bateu-ho uns segons i coleu-ho.
  4. A l’hora de servir la llimonada, la podeu decorar amb uns nabius, uns trossets de poma o una altra fruita.

 

Adriana Ortemberg
Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

    @adriana_ortemberg
banner