En aquests dies de calor, venen de gust preparacions més fresques i que no demanin tant de temps a la cuina.
Aquesta recepta aplega tres dels aliments que més em fascinen: nabius, coco i xocolata negra. Un dia que no tenia el que em calia per fer-me l’esmorzar que em faig sempre, vaig decidir ajuntar aquests tres ingredients i d’aquí va sorgir una explosió de sabors que em té enamorada.
És molt fàcil de preparar, com tot el que faig, ja que no m’ha semblat mai justa la quantitat de temps que es dedica a cuinar comparada amb la velocitat de menjar-se el plat.
Aquest esmorzar és una opció molt refrescant, saciant, sana i apta per a tota la família. També es pot preparar com a snack a mitja tarda o fins i tot a vegades me’l preparo per veure una pel·lícula a casa.
Esmorzar antioxidant i antiinflamatori
Per a aquesta recepta, podeu fer servir nabius frescos o congelats. Els nabius són una de les fruites més saludables que hi ha, molt recomanats per al dia a dia. A més, així com la xocolata negra, els nabius també tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries; contribueixen a prevenir malalties degeneratives dels ulls, malalties cardiovasculars i ajuden a retardar l’envelliment.
D’altra banda, el coco és molt ric en fibra, vitamines i minerals. Els seus greixos saludables ens aporten energia sense provocar pics de sucre en sang, la qual cosa regula la pressió sanguínia i allarga la sensació de sacietat.
Una vegada a punt, aquests xips de coco es poden prendre sols a mig matí o a mitja tarda o afegir en iogurts, sopes, amanides, fruita o pastissos, per exemple.
Per complementar aquest esmorzar, s’hi poden afegir baies de Goji, nibs de cacau o el que us vingui de gust.
Com que no té gluten, aquesta recepta és bona alternativa també quan hi ha celiaquia o diabetis.
Animeu-vos a preparar aquesta delícia i expliqueu-nos què us ha semblat.
La recepta: Nabius, coco i xocolata negra
Ingredients (porció individual)
- 2 tasses de nabius (350 g)
- 2 unces de xocolata negra (del 70% de cacau, com a mínim)
- 2 c. s. rases de coco torrat
- 2 c. s. de nibs de cacau
- 2 c. s. de baies de Goji
Elaboració
Per fer el coco torrat (en podeu fer de més i guardar-lo):
- Escalfeu una paella a foc mitjà.
- Poseu-hi els xips de coco cru i remeneu-los cada 2 minuts perquè no es daurin més del compte.
- Una vegada agafin color torrat, deixeu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.
- Poseu els nabius en un plat.
- Escalfeu la xocolata en un bol apte per a microones a potència mitjana, en intervals de 20 segons remenant cada vegada, fins a aconseguir la textura desitjada.
- Aboqueu la xocolata per sobre dels nabius.
- Afegiu-hi el coco torrat, les baies de Goji i els nibs de cacau.
Notes:
*Els xips de coco també es poden fer dolços amb una mica d’oli de coco i sucre de coco, o salats, amb una miqueta d’oli de coco o oliva i sal abans de torrar-los a la paella.
Ainoa Cuberos
Coach de benestar i nutrició, professora de ioga, meditació, reikista i experta en comunicació.
Pots seguir totes les seves receptes saludables, consells de nutrició i de creixement personal al seu compte d’Instagram @ainoacuberos