En aquests dies de calor, venen de gust preparacions més fresques i que no demanin tant de temps a la cuina.

Aquesta recepta aplega tres dels aliments que més em fascinen: nabius, coco i xocolata negra. Un dia que no tenia el que em calia per fer-me l’esmorzar que em faig sempre, vaig decidir ajuntar aquests tres ingredients i d’aquí va sorgir una explosió de sabors que em té enamorada.

nabius, coco i xocolata negra

És molt fàcil de preparar, com tot el que faig, ja que no m’ha semblat mai justa la quantitat de temps que es dedica a cuinar comparada amb la velocitat de menjar-se el plat.

Aquest esmorzar és una opció molt refrescant, saciant, sana i apta per a tota la família. També es pot preparar com a snack a mitja tarda o fins i tot a vegades me’l preparo per veure una pel·lícula a casa.

Esmorzar antioxidant i antiinflamatori

Per a aquesta recepta, podeu fer servir nabius frescos o congelats. Els nabius són una de les fruites més saludables que hi ha, molt recomanats per al dia a dia. A més, així com la xocolata negra, els nabius també tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries; contribueixen a prevenir malalties degeneratives dels ulls, malalties cardiovasculars i ajuden a retardar l’envelliment.

D’altra banda, el coco és molt ric en fibra, vitamines i minerals. Els seus greixos saludables ens aporten energia sense provocar pics de sucre en sang, la qual cosa regula la pressió sanguínia i allarga la sensació de sacietat.

Una vegada a punt, aquests xips de coco es poden prendre sols a mig matí o a mitja tarda o afegir en iogurts, sopes, amanides, fruita o pastissos, per exemple.

Per complementar aquest esmorzar, s’hi poden afegir baies de Goji, nibs de cacau o el que us vingui de gust.

Com que no té gluten, aquesta recepta és bona alternativa també quan hi ha celiaquia o diabetis.

Animeu-vos a preparar aquesta delícia i expliqueu-nos què us ha semblat.

nabius, coco i xocolata negra

La recepta: Nabius, coco i xocolata negra

 Ingredients (porció individual)

  • 2 tasses de nabius (350 g)
  • 2 unces de xocolata negra (del 70% de cacau, com a mínim)
  • 2 c. s. rases de coco torrat
  • 2 c. s. de nibs de cacau
  • 2 c. s. de baies de Goji

Elaboració

Per fer el coco torrat (en podeu fer de més i guardar-lo):

  1. Escalfeu una paella a foc mitjà.
  2. Poseu-hi els xips de coco cru i remeneu-los cada 2 minuts perquè no es daurin més del compte.
  3. Una vegada agafin color torrat, deixeu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.
  4. Poseu els nabius en un plat.
  5. Escalfeu la xocolata en un bol apte per a microones a potència mitjana, en intervals de 20 segons remenant cada vegada, fins a aconseguir la textura desitjada.
  6. Aboqueu la xocolata per sobre dels nabius.
  7. Afegiu-hi el coco torrat, les baies de Goji i els nibs de cacau.

 Notes:

*Els xips de coco també es poden fer dolços amb una mica d’oli de coco i sucre de coco, o salats, amb una miqueta d’oli de coco o oliva i sal abans de torrar-los a la paella.

Ainoa Cuberos        

Coach de benestar i nutrició, professora de ioga, meditació, reikista i experta en comunicació.

Pots seguir totes les seves receptes saludables, consells de nutrició i de creixement personal al seu compte d’Instagram @ainoacuberos

banner