M’agrada incloure diverses racions de peix blau a la setmana, i el salmó és una manera fantàstica de fer-ho, ja que l’omega-3 que conté té propietats antiinflamatòries. Això resulta molt interessant per combatre totes les patologies que tenen un component inflamatori.

A més, el salmó combina perfectament amb el paté de remolatxa, les nous de macadàmia i l’all negre: una autèntica combinació guanyadora de nutrients. Vegem-ho. La remolatxa és molt rica en àcid fòlic i antioxidants, les nous de macadàmia són riques en minerals com potassi, calci i fòsfor, així com riques en greixos saludables, i l’all negre és un superaliment de cap a peus.

Tampoc hi poden faltar les fulles verdes, per això prepararem una bona amanida de ruca, rica, entre altres coses en vitamina K, necessària per mantenir una bona salut dels ossos. Per acompanyar l’amanida de ruca farem servir figues, aprofitant que aviat s’acaba la temporada, cosa que aportarà un extra de fibra, vitamines i minerals.

Sens dubte, aquest salmó arrebossat no deixa indiferent, no només perquè queda molt saborós per dins sinó també per l’embolcall cruixent de fora. Us asseguro que amb aquest sopar no trobareu a faltar els arrebossats mai més.

La recepta: Salmó cruixent amb paté de remolatxa i amanida de ruca i figues

Ingredients per a 2 persones

Per al salmó cruixent

  • 400 g de salmó fresc
  • 150 g d’ametlles crues
  • 1 ou
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre

Per al paté de remolatxa, macadàmia i all negre

  • 250 g de remolatxa cuita
  • 100 g de nous de macadàmia
  • 3-4 grans d’all negre
  • 50 g d’OOVE
  • Coriandre per decorar

Per a l’amanida de ruca

  • 100 g de ruca
  • 3-4 figues
  • 1 grapat de pistatxos
  • 1 c.p. de mel
  • 4 c.s. d’OOVE
  • 1 c.s. de vinagre de Mòdena
  • Sal marina sense refinar

Elaboració:

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Salpebreu els filets de salmó i reserveu-los.
  3. Mentrestant, amb una batedora o processadora d’aliments piqueu les ametlles crues i deixeu-ne alguns trossos una mica més grans (queden deliciosos un cop torrats). Afegiu una mica de sal i pebre a l’ametlla ja picada. Poseu-la sobre una safata o plat pla per arrebossar còmodament el salmó.
  4. Per arrebossar el salmó, primer passeu els filets per ou batut i seguidament per l’ametlla picada.
  5. Poseu els filets de salmó sobre una safata de forn i coeu-los durant 20 minuts aproximadament o fins que l’ametlla estigui lleugerament torrada.
  6. Mentre el salmó és al forn, prepareu el paté de remolatxa. Per a això cal tenir cuita la remolatxa. Per preparar el paté, només cal triturar tots els ingredients: la remolatxa trossejada, les nous de macadàmia, l’all negre, oli d’oliva verge extra i sal. Tritureu-ho tot fins que quedi una textura homogènia.
  7. Prepareu també una amanida per acompanyar el salmó. Per a la vinagreta, piqueu els festucs de manera gruixuda, afegiu-hi l’oli d’oliva, el vinagre, la mel, un pessic de sal i barregeu-ho tot bé. Talleu les figues a quarts i serviu sobre la ruca; regueu-ho tot amb la vinagreta de festucs.
  8. Un cop el salmó ja és a punt, serviu-lo sobre una base de paté de remolatxa i acompanyeu-ho tot amb l’amanida de ruca i figues.

María Corbalán
Dietista

mariacorbalan.com / @mariacorbalan_