SALUT

Osteoporosi

L’osteoporosi és una pèrdua de massa òssia. Els ossos es tornen fràgils i més susceptibles de fracturar-se.

Causes principals

  • Multifactorial.
  • Alteració de l’absorció i de l’excreció del calci.
  • Falta de vitamina D i vitamina K, que estan involucrades en la gestió del calci en els ossos.
  • Fàrmacs.
  • Dieta acidificant.

Tractament

  • Augmentar l’activitat física per millorar l’aportació de nutrients a l’os.
  • Aliments frescos, verdures i hortalisses, fruita, evitar ultraprocessats i dieta acidificant.
  • Aliments rics en calci com llavors, algues, sardines, anxoves, ametlles, formatges, cigrons.
  • Aliments rics de vitamina D com oli de fetge de peix, sardines, anxoves, salmó, ous.
  • Aliments rics en vitamina K com julivert, col, espinacs, remolatxa, ceba, bròquil, nous.
  • Seleni, vitamina A, C, E, àcid alfa lipoic i coenzim Q10, amb capacitat de neutralitzar els radicals lliures.

Uneix-te a la Comunitat

Si vols que estudiem el teu cas de manera personalitzada, t'esperem a: Tel. 936 338 063
Via Augusta, 42-44 · Entl. 4a Barcelona
DEMANA HORA

portada  —  amunt