Per fi es desferma la primavera i ja podem començar a retrobar-nos amb les nostres estimades fruites, que tímidament aniran apareixent per endolcir-nos i nodrir-nos durant els pròxims mesos.

calendari aliments abril

L’horta es torna més variada i s’omple de color durant aquesta època de l’any. Ens acomiadem definitivament de les hortalisses calòriques de l’hivern i anem deixant enrere les coccions més llargues per bolcar-nos a poc a poc en una cuina més lleugera i fer lloc als crus.

Arriben les primeres maduixes, riques en vitamina C, un nutrient molt necessari per suportar els alts i baixos immunològics de la primavera. Tindrem fulles amargues –créixens, endívies, espinacs– i els espàrrecs viuran el seu millor moment. Es tracta de verdures que tenen especial afinitat pel fetge i que l’ajuden a treballar millor en aquests mesos en què el cos demana neteja.

Les mongetes tendres, pèsols i faves també estan a l’ordre del dia, i són recursos excel·lents per apropar les hortalisses als més petits.

A continuació presentem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costeres.