En aquest esmorzar he aprofitat unes restes de carbassa al forn que, gràcies a aquest tipus de cocció, estava lleugerament caramel·litzada i que encaixava molt bé en aquesta recepta.

Fotos: Becky Lawton

És molt fàcil d’elaborar, bo, nutritiu, saciant, i es pot prendre a casa o deixar-lo preparat per endur.

Els ingredients són:

 • Carbassa al forn, reduïda a puré: no és indispensable que sigui feta al forn; la carbassa al vapor o bullida també serveix. He fer servir la varietat cacauet, però pot ser una altra; l’ideal és que sigui dolça. Una altra opció és posar-hi moniato.
 • Xocolata i llet vegetal: Quina xocolata fem servir? La més recomanable és la que tingui més cacau i menys sucre. De tota manera, com que la fondrem amb la llet vegetal (he fet servir la de civada), se suavitza una mica.
 • Dàtil: serà l’endolcidor natural. La varietat Medjool és perfecta perquè té una polpa carnosa i cremosa, però és més cara que d’altres. De tota manera, per a aquesta recepta, serveix qualsevol. Si els dàtils estan una mica secs, els podeu deixar una estona en remull amb aigua bullent i colar-los.
 • Crema de cacauet: serà la discreta aportació proteica i un plus de sabor que, en aquesta combinació, queda deliciós!
 • Nata de coco: és la part sòlida que es forma en una llauna de llet de coco quan es refreda a la nevera. Només cal obrir-la amb cura i sense remenar per poder retirar la nata sense problemes. No és imprescindible, però hi queda la mar de bé. També es pot substituir per una mica de iogurt de coco, iogurt grec… o res (tot i que recomano la nata de coco).
 • Guarnició: al gust. Podem aprofitar el que tinguem al rebost: musli casolà, llavors, escates de coco, fruits secs picats…

Si és per prendre a casa, suggereixo deixar-ho preparat la nit abans i fora de la nevera (no és moment de prendre aliments freds). Si, en canvi, és per esmorzar més tard, es pot conservar a la nevera i treure al matí; així després estarà a temperatura ambient.

Espero que us agradi!

Ingredients Parfait carabassa i xocolata

Fotos: Becky Lawton

Recepta: Parfait de carbassa i xocolata

Ingredients (per a 2 racions)

 • ½ tassa de llet de civada
 • 50 g de xocolata alta en cacau
 • ½ tassa de puré de carbassa
 • 5 dàtils sense pinyol
 • 2 c.s. de crema de cacauet (natural, sense sal, sucre o additius)
 • 4 c.s. de nata de coco*
 • Guarnició opcional: musli, escates de coco torrades, llavors de carbassa…

* La nata de coco s’obté d’una llauna de llet de coco. Només cal guardar-la unes hores a la nevera i després, amb compte, obrir la llauna i retirar la part superior, que és la part cremosa. La resta, més líquida es pot reservar per fer una altra elaboració.

Elaboració:

 1. Escalfeu la llet en un cassó i, quan estigui a punt de bullir, retireu i aboqueu sobre la xocolata trossejada. Deixeu-ho reposar uns minuts i remeneu bé perquè es fongui del tot la xocolata. Deixeu refredar una mica perquè tingui més densitat.
 2. Tritureu el puré de carbassa amb els dàtils i la crema de cacauet. Afegiu-hi una mica de llet de civada si costa de batre. Ha de quedar homogeni, cremós i no massa espès.
 3. Aboqueu en un got o pot de vidre una mica de la xocolata dissolta, després una mica de la crema de carbassa i la resta de xocolata. Feu un moviment de cullera perquè es barregin una mica i facin efecte “pintura”.
 4. Acabeu amb la crema de coco i la guarnició que trieu.

Adriana Ortemberg
Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

    @adriana_ortemberg