I per esmorzar… sopa!

Foto: Becky Lawton

Sopa? He dit sopa? I tant! Per què no? No us espanteu! Qui no s’ha llevat tard un dia de vacances i s’ha begut un bon bol de gaspatxo? Avui proposo una altra versió de sopa freda, amb un toc dolç, que barreja ingredients insòlits, però que té un resultat curiós, ric i nutritiu. De fet, la sopa a l’estiu té components ideals: per començar… aigua! Cal hidratar-se i més amb temperatures altes, ja que perdem aigua i minerals; si ens exposem al sol, se’ns resseca la pell i, a més, és possible que fins i tot anem restrets. En aquesta sopa, l’aigua l’obtindrem de fruita, d’hortalisses, d’una mica de gel i del nostre ingredient “secret”: una llet d’arròs i cúrcuma que encaixa la mar de bé amb la resta dels ingredients.

Recomano preparar-la a la tarda-nit i deixar-la a la nevera a punt per servir per esmorzar. Per completar-la només cal afegir-hi tòpings al gust i s’aconsegueix, així, un bon plat per estar hidratat i ben proveït de vitamines i minerals.

El mango: aporta betacarotens o provitamina A, que el cos després transforma en vitamina A un cop l’assimili, i que ajuden a protegir la pell a l’estiu (igual que les pastanagues).

Els tomàquets i els pebrots també contenen carotens i vitamina C.

El toc de ceba és molt personal; es pot obviar o atrevir-s’hi. En aquest cas, l’aportació, encara que discreta, serà de quercetina i de compostos ensofrats, entre d’altres.

La idea d’afegir llet d’arròs i cúrcuma ha estat tot un descobriment; hi dona un toc curiós i molt personal.

Proposo variar els ingredients: A veure què podeu descobrir!

Passeu un bon cap d’estiu, famílies!

La recepta

Foto: Becky Lawton

  • 300 ml de llet d’arròs i cúrcuma
  • 100 g de mango
  • 100 g de tomàquet madur
  • 50 g de pebrot
  • 15 g de ceba
  • 2-3 glaçons d’aigua

Elaboració

  1. Poseu al got de la batedora tots els ingredients i bateu a alta velocitat. Si feu la sopa al moment de consumir-la, bateu amb els glaçons; si no, feu-la la nit anterior i, en el moment de servir, afegiu-hi el gel i torneu a batre.
  2. Passeu per un colador fi si voleu una sopa poc espessa.
  3. Per acabar la presentació, hi podeu afegir pela de llimona ratllada, pistatxos partits, fulles de menta, daus de mango i de pebrot… i un toc de pebre.

Adriana Ortemberg
Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

    @adriana_ortemberg