I per esmorzar… sopa!
Sopa? He dit sopa? I tant! Per què no? No us espanteu! Qui no s’ha llevat tard un dia de vacances i s’ha begut un bon bol de gaspatxo? Avui proposo una altra versió de sopa freda, amb un toc dolç, que barreja ingredients insòlits, però que té un resultat curiós, ric i nutritiu. De fet, la sopa a l’estiu té components ideals: per començar… aigua! Cal hidratar-se i més amb temperatures altes, ja que perdem aigua i minerals; si ens exposem al sol, se’ns resseca la pell i, a més, és possible que fins i tot anem restrets. En aquesta sopa, l’aigua l’obtindrem de fruita, d’hortalisses, d’una mica de gel i del nostre ingredient “secret”: una llet d’arròs i cúrcuma que encaixa la mar de bé amb la resta dels ingredients.
Recomano preparar-la a la tarda-nit i deixar-la a la nevera a punt per servir per esmorzar. Per completar-la només cal afegir-hi tòpings al gust i s’aconsegueix, així, un bon plat per estar hidratat i ben proveït de vitamines i minerals.
El mango: aporta betacarotens o provitamina A, que el cos després transforma en vitamina A un cop l’assimili, i que ajuden a protegir la pell a l’estiu (igual que les pastanagues).
Els tomàquets i els pebrots també contenen carotens i vitamina C.
El toc de ceba és molt personal; es pot obviar o atrevir-s’hi. En aquest cas, l’aportació, encara que discreta, serà de quercetina i de compostos ensofrats, entre d’altres.
La idea d’afegir llet d’arròs i cúrcuma ha estat tot un descobriment; hi dona un toc curiós i molt personal.
Proposo variar els ingredients: A veure què podeu descobrir!
Passeu un bon cap d’estiu, famílies!
La recepta
- 300 ml de llet d’arròs i cúrcuma
- 100 g de mango
- 100 g de tomàquet madur
- 50 g de pebrot
- 15 g de ceba
- 2-3 glaçons d’aigua
Elaboració
- Poseu al got de la batedora tots els ingredients i bateu a alta velocitat. Si feu la sopa al moment de consumir-la, bateu amb els glaçons; si no, feu-la la nit anterior i, en el moment de servir, afegiu-hi el gel i torneu a batre.
- Passeu per un colador fi si voleu una sopa poc espessa.
- Per acabar la presentació, hi podeu afegir pela de llimona ratllada, pistatxos partits, fulles de menta, daus de mango i de pebrot… i un toc de pebre.