Esteu en plenes vacances? Acabant-les? Començant-les? O potser us toca treballar –com a mi– i les teniu més endavant… Sigui com sigui, si sou a l’hemisferi superior del planeta, fa calor, i molta.
Quan fem vacances també tendim a llevar-nos més tard i estirem l’esmorzar fins a convertir-lo en un esmorzar-dinar o brunch, en anglès, un terme que defineix la suma de breakfast i lunch. Podeu compondre’l de fruita fresca, sucs amb vegetals, una mica de lactis si en preneu –o les alternatives veganes–, com ara iogurts i formatges, granoles, ous o un altre tipus de proteïna, verdures o hummus, per exemple.
Receptes amb aigua de coco
Si la idea us sembla divertida, us proposo incloure-hi una beguda, un clàssic com el Bloody Mary, però reversionat, amb la beguda de l’estiu: aigua de coco. El mes passat ja vam publicar una llimonada amb aquesta aigua isotònica natural que ha encantat a tothom, per això volem donar-vos més idees.
He de reconèixer que soc molt fan de l’aigua de coco; és la meva beguda preferida per reposar electròlits quan faig esport i quan vaig a la platja. A més us explico una cosa, l’any 2001 vaig participar en el xou Supervivientes, i l’aigua de coco era, en aquella situació d’escassetat, un autèntic mannà. Cada matí, l’esmorzar consistia a agafar un coco fresc dels que queien dels cocoters, obrir-lo i beure’n l’aigua. Era el que venia més de gust. En aquests moments dones gràcies a la mare naturalesa per donar-te el que et fa falta quan ho necessites de debò.
Batalletes a part, he pensat en aquest còctel perquè tinc una amiga a la qual li encanta i que sempre el prepara a l’estiu. De tota manera, a la recepta clàssica hi ha un parell d’ingredients que no encaixen en la meva alimentació, així que vaig decidir fer uns canvis i el resultat ha estat molt bo. Però si no sabeu de que va aquesta beguda, us ho explico.
El Bloody Mary és un famosíssim còctel creat a París fa gairebé cent anys i, des de llavors, segueix sent un aperitiu clàssic d’estiu. Està fet a base de suc de tomàquet i s’hi afegeix vodka, salsa Worcestershire (porta anxoves) i tabasco. En aquest cas, si reemplacem l’alcohol per aigua de coco, ens queda un còctel saludable, refrescant i deliciós per incloure en un esmorzar-dinar.
Sobre els tomàquets, us recomano que aprofiteu aquesta bona època de tomàquets madurs, que a més estan a bon preu, i us prepareu el suc a casa. Si no teniu màquina per fer sucs, tritureu els tomàquets sencers i coleu-los per descartar la polpa. Si no, i com a últim recurs, compreu el suc, preferentment ecològic.
Ara sí, preparem aquesta beguda i gaudim del que ens queda de l’estiu!
Recepta: Coconut Bloody Mary
Per a 4 racions
Ingredients
- 800 ml de suc natural de tomàquet
- 400 ml d’aigua de coco Amandin
- El suc de mitja llimona (encara que se n’hi pot afegir més; al gust)
- Unes gotes de tabasco (és opcional el punt picant, però hi queda fantàstic. Recomano unes 3-4 gotes per got).
- 4 cullerades de tamari
Elaboració
- Prepareu els gots. Fregueu les vores amb llimona i després passeu-les per sal marina o sal d’herbes.
- Poseu tots els ingredients en un got de còctel, afegiu-hi dos o tres glaçons de gel i bateu enèrgicament.
- Repartiu als gots i afegiu-hi alguna broqueta amb trossets de cogombre, api, raves, poma… el que us agradi!