Ja sabem que menjar sa no vol dir menjar avorrit, ja que es poden modificar tots aquests plats que ens encanten i fer-ne una versió més saludable. Però i si a més considerem la qualitat nutritiva de les receptes?
És això exactament el que tinc en compte a l’hora de cuinar i de versionar plats: no només vull fer plats deliciosos, sinó que a més vull que tinguin una bona densitat nutricional.
Base de plàtan mascle
Per això, en aquest cas, la base d’aquesta pizza està feta amb plàtan mascle en lloc de farines. Així, el plat és més nutritiu, i a més és ideal per a dietes evolutives o fins i tot quan es fan dietes que segueixen el protocol autoimmune, que no permeten consumir cereals. Igualment, aquesta recepta de pizza no conté lactis, però, si es toleren bé, sempre s’hi pot afegir un bon formatge d’ovella o cabra i gratinar-lo al forn.
També, un altre aspecte que tinc en compte a l’hora de cuinar és posar-hi sempre la màxima quantitat de vegetals possible, per això dono el toc final a aquesta pizza amb un grapat de ruca; no només per afegir més vegetals al plat, sinó perquè a més hi queda la mar de bona.
Deixeu-me dir-vos una cosa: per la meva experiència en consulta, sempre ens fa falta afegir una miqueta més d’aliments d’origen vegetal als plats. En qualsevol estil d’alimentació, els vegetals haurien de ser-hi molt presents!
Només si no tenim l’intestí al 100%, és quan hauríem de revisar la nostra alimentació fins a recuperar-ne la funcionalitat, però, si no és el vostre cas, no oblideu que sempre la meitat del plat hauria de ser ple de verdures i hortalisses.
Animeu-vos a fer aquesta pizza plena de nutrients i compartiu amb nosaltres el resultat. Ens encanta veure com poseu en pràctica les vostres habilitats culinàries!
La recepta: Pizza de plàtan mascle amb salsa de pastanaga i pernil ibèric
Racions: 2
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 50 minuts
Ingredients per a la base
- 3 plàtans mascles verds
- 3 c.s. d’oli d’oliva verge
- 150 ml d’aigua mineral
- 1 pessic d’orenga
- 1 c.s. de sal marina
Per a la salsa de pastanaga
- 3-4 pastanagues grosses
- 1 gra d’all
- 1 rajolí d’oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Per a la guarnició
- Tomàquet a rodanxes
- Pernil ibèric
- Anxoves
- Ruca
Preparació:
- Preescalfeu el forn a 180 ºC.
- Peleu i talleu a daus els plàtans mascle. Coeu-los durant 10 minuts aproximadament.
- Una vegada cuits, tritureu-los bé amb 3 cullerades soperes d’oli d’oliva, 150 ml d’aigua, sal marina i orenga fins que quedi una massa.
- Poseu la massa sobre un paper vegetal, cobriu-la amb un altre paper vegetal i estireu-la amb un corró.
- Amb un ganivet, retalleu les vores per donar-li una forma més regular i enforneu la massa a 180 °C durant 30 minuts aproximadament.
- Mentrestant, feu la salsa: peleu, talleu i poseu a coure la pastanaga fins que estigui ben tova.
- Una vegada a punt la pastanaga, tritureu-la amb un gra d’all, un rajolí d’oli d’oliva i sal.
- Una vegada a punt la massa, poseu-hi la salsa per sobre, unes rodanxes de tomàquet i torneu a enfornar-la durant 5-7 minuts.
- Finalment, poseu el pernil, les anxoves i la ruca sobre la pizza.
- Talleu-la, serviu-la… i gaudiu d’una pizza sense farines deliciosa!
Mira el reels d’aquesta recepta al nostre instagram. Aquí tens l’enllaç!
María Corbalán
Dietista
mariacorbalan.com / @mariacorbalan_
Hola Maria,
Aquesta pizza té molt bona pinta!!
Una consulta; quan dius “coueu” els plàtans mascle, a què et refereixes? Coure’ls al forn? En una paella amb oli? Bullits?
Gràcies!!