Plat principal, Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un entrant ideal, refrescant i lleuger per als dies més calorosos i una manera diferent i original de menjar verdura que pot ajudar a despertar l’interès per la verdura entre els més petits de casa.
El tofu és una excel·lent font de proteïna d’alta qualitat. Per a les persones que no heu tastat mai el tofu, el fumat és una bona manera d’introduir-lo a la dieta.
L’alga agar és perfecta per elaborar gelatines i postres. És una manera ideal d’aportar més fibra a la dieta. Per comprovar la textura que tindrà la gelatina, refredeu-ne un parell de cullerades en un plat a la nevera durant uns minuts. Si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més caldo. Si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar i feu que torni a arrencar el bull.
Al web de l’aula de cuina de Porto-Muiños hi trobareu informació sobre l’agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.
Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. Els motlles de silicona de platí com l’acanalat de Lékué que hem utilitzat per a la foto faciliten la feina i eviten que es malmeti la gelatina.
Una manera diferent i original de menjar verdura. Pot ser realment una proposta interessant per despertar l’interès d’aquest grup d’aliments entre els més petits. Un plat ric en fibra gràcies a les verdures i també a l’agar. Un plat ideal també per a les persones que segueixen un programa de pèrdua de pes.