Peres amb mandarina i canyella

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una combinació perfecte amb polaritat de sabors, entre l’àcid de la mandarina i el picant de la canyella, que sempre sorprèn.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 peres dolces del país
  • Canyella en branca i mòlta
  • Ratlladura i pell de mandarina
  • Sal marina fina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Peres amb mandarina i canyella

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Una combinació perfecte amb polaritat de sabors, entre l’àcid de la mandarina i el picant de la canyella, que sempre sorprèn.


Ingredients

  • 4 peres dolces del país
  • Canyella en branca i mòlta
  • Ratlladura i pell de mandarina
  • Sal marina fina

Elaboració

  1. Poseu un dit d’aigua bona en una cassoleta i feu-hi bullir 3 trossos de pell de mandarina i 5 cm de branca de canyella durant 3 minuts tapat.
  2. Peleu i talleu les peres per la meitat i poseu-les a la cassola amb un pessic de sal. Deixeu-ho coure a foc suau 3-5 minuts, o fins que les peres comencin a estar cuites.
  3. Passeu-les al plat i espolseu-hi canyella mòlta i ratlladures de pell de mandarina.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu un dit d’aigua bona en una cassoleta i feu-hi bullir 3 trossos de pell de mandarina i 5 cm de branca de canyella durant 3 minuts tapat.
  2. Peleu i talleu les peres per la meitat i poseu-les a la cassola amb un pessic de sal. Deixeu-ho coure a foc suau 3-5 minuts, o fins que les peres comencin a estar cuites.
  3. Passeu-les al plat i espolseu-hi canyella mòlta i ratlladures de pell de mandarina.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Eviteu coure massa les peres, perquè podrien canviar de color i tornar-se poc vistoses. Per saber si estan prou cuites, punxeu-les amb un ganivet i, si es clava sense dificultat, ja estan fetes. Tingueu en compte que contenen tanta aigua que continuen coent-se mentre es van refredant. Per això més val més retirar-les del foc quan encara estan al dente.

Queden molt bé combinades amb fruita seca.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La pera és una fruita amb un gran contingut en aigua i poques calories. Conté força provitamina A, vitamina C, àcid fòlic i magnesi.

Al llibre Tratamientos naturales al alcance de todos d’Olga Cuevas i Lucía Redondo podeu trobar explicades les propietats medicinals d’aquesta fruita: hidrata les mucoses, fluïdifica les mucositats, refresca, calma i seda. És una fruita molt adequada quan hi ha problemes respiratoris.

La canyella és una espècia que ajuda a millorar la sensibilitat a la insulina i millora la glucèmia. Per tant, també són unes postres molt saludables per a les persones que necessiten dolç i que vigilen la dieta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat