Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una combinació perfecte amb polaritat de sabors, entre l’àcid de la mandarina i el picant de la canyella, que sempre sorprèn.
Eviteu coure massa les peres, perquè podrien canviar de color i tornar-se poc vistoses. Per saber si estan prou cuites, punxeu-les amb un ganivet i, si es clava sense dificultat, ja estan fetes. Tingueu en compte que contenen tanta aigua que continuen coent-se mentre es van refredant. Per això més val més retirar-les del foc quan encara estan al dente.
Queden molt bé combinades amb fruita seca.
La pera és una fruita amb un gran contingut en aigua i poques calories. Conté força provitamina A, vitamina C, àcid fòlic i magnesi.
Al llibre Tratamientos naturales al alcance de todos d’Olga Cuevas i Lucía Redondo podeu trobar explicades les propietats medicinals d’aquesta fruita: hidrata les mucoses, fluïdifica les mucositats, refresca, calma i seda. És una fruita molt adequada quan hi ha problemes respiratoris.
La canyella és una espècia que ajuda a millorar la sensibilitat a la insulina i millora la glucèmia. Per tant, també són unes postres molt saludables per a les persones que necessiten dolç i que vigilen la dieta.