Pastís d’agar-agar i maduixes

Postres, esmorzars i berenars  |  Mireia Galtés

Les maduixes prenen protagonisme a la primavera i què millor que un pastís de fruites de temporada, sense sucres afegits, i refrescant. Gràcies a l'agar-agar aconseguim la textura desitjada, un dolç totalment vegà i deliciós.

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts + 1 hora de refrigeració

Ingredients

  • 10 maduixes
  • 1 plàtan
  • 1 got de beguda de coco (o una altra beguda vegetal al gust)
  • 150 g d’avellanes
  • 8 nous del Brasil
  • 6 – 8 dàtils (segons dolçor i consistència desitjada)
  • 1 c.p. de ratlladura de llimona
  • Agar-agar a tires o en flocs
  • 1 miqueta de sal
  • 1 c.p. de canyella

 

 

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Pastís d’agar-agar i maduixes

Postres, esmorzars i berenars  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts + 1 hora de refrigeració

Les maduixes prenen protagonisme a la primavera i què millor que un pastís de fruites de temporada, sense sucres afegits, i refrescant. Gràcies a l'agar-agar aconseguim la textura desitjada, un dolç totalment vegà i deliciós.


Ingredients

  • 10 maduixes
  • 1 plàtan
  • 1 got de beguda de coco (o una altra beguda vegetal al gust)
  • 150 g d'avellanes
  • 8 nous del Brasil
  • 6 - 8 dàtils (segons dolçor i consistència desitjada)
  • 1 c.p. de ratlladura de llimona
  • Agar-agar a tires o en flocs
  • 1 miqueta de sal
  • 1 c.p. de canyella
   

Elaboració

  1. Deixeu els dàtils en remull amb aigua.
  2. Aboqueu en una cassola 2 tasses d'aigua, 1 mica de sal i escalfeu. Abans que bulli, afegiu-hi 4 c.s. de flocs d'agar-agar o unes 10 tires llargues. Tapeu i deixeu que es coguin durant 12 minuts.
  3. Paral·lelament, en un robot de cuina, tritureu les avellanes i les nous del Brasil (es podrien fer amb ametlles, nous o anacards), sense que quedi farina. Incorporeu els dàtils i tritureu fins que quedi una pasta enganxosa.
  4. Col·loqueu aquesta barreja en un recipient com a base del pastís. Es pot fer amb paper de forn per evitar que s'enganxi la barreja i afegir-hi oli de coco.
  5. Un cop passats els 12 minuts, afegiu 1 got de beguda de coco (o una altra beguda vegetal al gust) i deixeu que es barregi tot bé. Aboqueu la barreja d'agar-agar al robot de cuina i afegiu-hi 8 maduixes i el plàtan.
  6. Tritureu i escampeu la barreja pel recipient, incorporant més maduixes per sobre i una altra decoració al gust. Imaginació al poder!
  7. Deixeu refredar uns 15-20 minuts i guardeu a la nevera. Serviu fred passada 1 h.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Deixeu els dàtils en remull amb aigua.
  2. Aboqueu en una cassola 2 tasses d’aigua, 1 mica de sal i escalfeu. Abans que bulli, afegiu-hi 4 c.s. de flocs d’agar-agar o unes 10 tires llargues. Tapeu i deixeu que es coguin durant 12 minuts.
  3. Paral·lelament, en un robot de cuina, tritureu les avellanes i les nous del Brasil (es podrien fer amb ametlles, nous o anacards), sense que quedi farina. Incorporeu els dàtils i tritureu fins que quedi una pasta enganxosa.
  4. Col·loqueu aquesta barreja en un recipient com a base del pastís. Es pot fer amb paper de forn per evitar que s’enganxi la barreja i afegir-hi oli de coco.
  5. Un cop passats els 12 minuts, afegiu 1 got de beguda de coco (o una altra beguda vegetal al gust) i deixeu que es barregi tot bé. Aboqueu la barreja d’agar-agar al robot de cuina i afegiu-hi 8 maduixes i el plàtan.
  6. Tritureu i escampeu la barreja pel recipient, incorporant més maduixes per sobre i una altra decoració al gust. Imaginació al poder!
  7. Deixeu refredar uns 15-20 minuts i guardeu a la nevera. Serviu fred passada 1 h.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat