Batut verd

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Els batuts verds són un còctel d’enzims, nutrients antioxidants, vitamines, minerals i fibra; una bona manera de netejar el cos, descarregar toxines, desintoxicar el fetge, oxigenar la sang i revitalitzar-se.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 grapat de fulla verda: enciam, créixens, ruca, julivert…
  • 1 branca d’api a rodanxes
  • ¼ de cogombre mig pelat i a trossos
  • ½ poma amb pell i a trossos
  • ¼ d’alvocat
  • 1 rodanxa de gingebre fresc
  • 2-3 vasos d’aigua bona

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Batut verd

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Els batuts verds són un còctel d’enzims, nutrients antioxidants, vitamines, minerals i fibra; una bona manera de netejar el cos, descarregar toxines, desintoxicar el fetge, oxigenar la sang i revitalitzar-se.


Ingredients

  • 1 grapat de fulla verda: enciam, créixens, ruca, julivert...
  • 1 branca d’api a rodanxes
  • ¼ de cogombre mig pelat i a trossos
  • ½ poma amb pell i a trossos
  • ¼ d’alvocat
  • 1 rodanxa de gingebre fresc
  • 2-3 vasos d’aigua bona

Elaboració

  1. Tritureu tots els ingredients, començant amb poca aigua per obtenir cremositat.
  2. La quantitat d’aigua dependrà de la consistència que us agradi.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Tritureu tots els ingredients, començant amb poca aigua per obtenir cremositat.
  2. La quantitat d’aigua dependrà de la consistència que us agradi.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La diferència entre batut i liquat és que el primer conté totes les parts comestibles dels aliments, especialment la fibra, que és saciant i té propietats tan beneficioses com regular el trànsit intestinal i els nivells de sucre en sang. A més, quan el batut conté la poma completa amb la polpa i la pell, hi ha una bona dosi de pectina, la fibra que ajuda a descarregar metalls pesants i colesterol.

Com que la fibra espesseix, poseu-hi més aigua si un agrada ben líquid. Però si voleu que sigui una crema o puré per prendre-ho com a entrant depuratiu i saciant de qualsevol àpat o com a snack a mig matí, poseu-hi menys aigua.

Podeu fer-ne moltes variants tenint en compte que:

  • Val més no barrejar fruites dolces amb fruites àcides. La poma es considera neutra.
  • La fulla d’espinac i la de remolatxa són massa riques en oxalats i s’haurien de consumir amb mesura.
  • Quan hi poseu fruita dolça, procureu que hi hagi fibra per regular el nivell de sucre en sang.

Si teniu un sistema digestiu debilitat i el batut complet us fa gasos o us irrita el còlon, hauríeu de colar bé el batut o fer un liquat per extreure’n la fibra i seguir un programa per reforçar el sistema digestiu.

Si us interessa aprofundir sobre el món dels sucs i el seu poder de desintoxicació, us recomano l’article de Carla Zaplana sobre sucs verds. També us poden interessar els programes “Desintoxica’t” que dirigeix al llarg de l’any.

Cada cop hi ha més botigues que ofereixen sucs, però n’hi ha poques que facin servir fruites i verdures fresques i ecològiques, com la nova Green Shots al carrer París de Barcelona… Preneu nota: amb la compra d’un suc, els socis d’Etselquemenges us emporteu de regal una magdalena amb llavors i espirulina.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els batuts verds, també anomenats greens són una bomba d’enzims i nutrients antioxidants que sovint no aportem amb la dieta diària. Per una banda, els enzims són petites espurnes de vitalitat, necessaris  per al metabolisme correcte de l’organisme i per a una digestió, eliminació de toxines i salut vital òptimes. Tot i això, hem de tenir en compte que aquests petits nutrients són extremadament sensibles a la calor, per tant hem de procurar que una part de la dieta estigui formada per aliments crus o aliments fermentats, i aquí entren en acció els sucs verds.

La riquesa d’aquests sucs no són només els enzims, sinó que també ens regalen una gran dosi de vitamines i minerals antioxidants imprescindibles per compensar l’estrès oxidatiu generat pel ritme de vida actual, la mala alimentació, la falta de descans i la contaminació. Avui en dia s’han posat de moda els superaliments, però realment, també podem aconseguir bones dosis d’antioxidants, clorofil·la i enzims amb les hortalisses i fruites que ens regala l’entorn.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat