Temps d’amanides variades i alguna crema freda, no hi ha res com menjar lleuger a l’estiu. Només hem de vigilar com se’ns posen els crus i, si ens inflen, donar-los un cop de calor, sobretot per al sopar, que és quan baixa la força digestiva.
Al juny apareix per fi el carbassó, el pebrot i el tomàquet, que tant de joc donen a la cuina. I ens deixen algunes verdures primaverals, com la carxofa (de pressa, encara en queden algunes!).
Comencen a arribar els fruits vermells o de bosc, tan plens de polifenols. Gerds i nabius són els primers. Però, compte, també se’n van aviat, així que no us despisteu perquè després es troben a faltar. Al mercat encara hi ha maduixes, però ja és hora d’acomiadar-nos-en fins a l’any que ve.
Els polifenols són substàncies molt antioxidants i antiinflamatòries que, a més, tenen un gran poder prebiòtic.
A continuació presentem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costeres.