Ja som a la primavera i l’horta s’omple de color. Al maig deixarem enrere definitivament els plats calòrics de cullera i ens endinsarem més decididament en les coccions lleugeres i els crus.
Al mercat trobareu una gran varietat de verdures i cada vegada més fruites.
Seguim gaudint dels espàrrecs i les fulles verdes amargues (créixens, endívies i espinacs) –que seguiran donant suport al fetge perquè pugui depurar l’organisme de forma eficient– i també de les mongetes tendres, pèsols i faves. Aprofiteu les últimes carxofes, que després passarem uns quants mesos sense poder tastar-ne.
Les maduixes arriben –i cal aprofitar-les, perquè duren poc– i cap a finals de mes també ho faran les cireres i els albercocs.
A continuació presentem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costeres.
El tirabec es considera llegum? La pregunta va dirigida a quin macronutrien li pesa és, gràcies.