Els rajos UV, la radiació infraroja, l’estrès, l’estil de vida i la contaminació generen radicals lliures perjudicials i relacionats directament amb l’envelliment prematur de la pell.

cosmética natural para parejas

Seguir diàriament una rutina cosmètica personalitzada és una de les eines que ens proporciona una protecció avançada enfront del dany oxidatiu, però cal tenir present que un suplement nutricional ric en antioxidants, col·lagen, extractes de plantes, vitamines i minerals és una altra eina complementària al tractament dermatològic que ens ajudarà a neutralitzar aquests radicals lliures.

Quins són els principals ingredients actius antioxidants beneficiosos per a la nostra pell?

Els tractaments de nutricosmètica i, especialment, aquells amb funció antioxidant, tenen l’objectiu de renovar la nostra pell i atenuar les arrugues i la flacciditat. Milloren l’aspecte de les línies d’expressió a través de la hidratació, cosa que afavoreix la uniformitat del to de la pell.

 • La vitamina C, E i el zinc contribueixen a la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu.
 • La vitamina C també contribueix a la formació normal del col·lagen present als ossos, cartílags, pell, genives i dents. Estimula el sistema immunitari alhora que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. Millora l’absorció del ferro.
 • El zinc, a més d’estimular la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu, també contribueix al manteniment de la pell en condicions normals i al bon metabolisme dels hidrats de carboni, àcids grassos i de la vitamina A.
 • El betacarotè (precursor de la vitamina A) contribueix al manteniment de les mucoses, la pell i la visió.
 • La niacina (vitamina B3) contribueix al manteniment de la pell en condicions normals, ja que hi construeix una barrera protectora per tal de mantenir-la hidratada. Repara i calma la pell amb tendència a posar-se vermella.
 • L’àcid pantotènic (vitamina B5) contribueix al metabolisme energètic normal essencial per a la respiració cel·lular. Participa en la síntesi i en el metabolisme normal de les hormones esteroidals i la vitamina D. Ajuda a disminuir el cansament i la fatiga alhora que contribueix al rendiment intel·lectual normal.
 • La vitamina B6 contribueix al metabolisme energètic normal i a la síntesi de la cisteïna. Regula el sistema nerviós i immunitari. Participa en el metabolisme de l’homocisteïna, de les proteïnes i del glucogen. Ajuda a regular una funció psicològica normal.
 • La gymnea ajuda a controlar l’ansietat per menjar dolços i regula la sensació de gana en general.
 • El nopal té un paper important en el metabolisme dels greixos perquè ajuda a controlar el pes reduint la gana i, per tant, també la ingesta de calories.
 • El resveratrol present en els grans de raïm ajuda a protegir les cèl·lules de l’acció dels radicals lliures i estimula l’acció antioxidant.
 • La magrana ofereix una protecció extraantioxidant, detoxifica la pell i ajuda a mantenir un aspecte lluminós i un to uniforme.
 • L’extracte sec de te verd té un gran poder antioxidant pel seu contingut en vitamines C i E, alhora que ajuda a mantenir una pell brillant i elàstica.

Quines característiques ha de tenir un bon suplement nutricosmètic?

Actualment, trobem una gran oferta de productes per a la cura de la pell. Per tal de seleccionar un bon tractament, podem tenir en compte diversos aspectes:

 • Una formulació a força de plantes medicinals.
 • Un producte formulat sense la presència de metalls pesants, sense hormones ni ingredients modificats genèticament.
 • Un producte lliure de residus de pesticides, fòsfor orgànic o dioxines.
 • Fórmules que han obtingut la Certificació de Sanitat de la Unió Europea, alhora que han publicat estudis i anàlisis clíniques on es garanteix l’eficàcia i l’efectivitat dels ingredients actius presents en la formulació dels productes.

Quin complement ens pot ajudar a cobrir les necessitats antioxidants de la nostra pell?

És cert que si seguim uns hàbits d’estil de vida saludables (alimentaris, esportius, dermatològics, sense tabac…) amb una aportació òptima de vitamines, minerals i antioxidants, ja estem cobrint una gran part de les necessitats de la nostra pell per fer front als radicals lliures.

De tota manera, aportar al nostre dia a dia un complement nutricional antioxidant sempre ens ajudarà a obtenir més beneficis i millorar el resultat final.

El laboratori Bechi ha presentat un producte que contribueix a la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu pel seu alt contingut en vitamines E i C. Es tracta de Bechibeauty Anti-Age caps, complementat amb vitamines B3, B5, B6, minerals i extractes de plantes. Contribueix, gràcies al seu alt contingut en zinc, niacina i betacarotè, a la formació de col·lagen per al funcionament normal de la pell i el seu manteniment. Es recomana prendre’n 2 càpsules al dia, una amb l’esmorzar i una altra amb el sopar.

Cal remarcar que qualsevol tractament nutricosmètic està indicat tant per a dones com per a homes, ja que tota pell està exposada als mateixos tipus de factors i riscos. Qualsevol pell es pot veure atacada per agents interns o externs, tal com hem comentat anteriorment.

Així que, aprofitant que tenim el dia del pare molt a prop, Bechibeauty Anti-Age caps pot ser un gran regal!

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud