Amanida de ruca i endívies

Inici  ›  Receptes 28 de maig 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Amanida de ruca i endívies

6 racions

Un primer refrescant per a l’estiu!

Llest en 15 minuts

Cost: 8 euros

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 9 endívies tallades a rodanxes
  • 120 g de ruca
  • 100 g d’alga hiziki cuita, freda
  • 100 g d’alga kombu cuita, freda, tallada en juliana
  • 180 g de salmó salvatge fumat tallat en tires

Per a la vinagreta

  • 20 g de suc de llimona
  • 25 g de vinagre d’arròs
  • 15 g de hatcho miso
  • un pessic de curri
  • 20 g de tamari
  • 100 g d’oli de gira-sol ppf
  • 60 g d’oli d’oliva ppf

Elaboració

  1. Munteu, estèticament i amb volum, les amanides en bols.
  2. Amaniu-les amb la vinagreta.
  3. Emulsioneu-ho.
  4. Serviu les amanides a temperatura ambient.

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Amanida de ruca i endívies

Inici  ›  Receptes 28 de maig 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Amanida de ruca i endívies

6 racions

Un primer refrescant per a l’estiu!

Llest en 15 minuts

Cost: 8 euros

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 9 endívies tallades a rodanxes
  • 120 g de ruca
  • 100 g d’alga hiziki cuita, freda
  • 100 g d’alga kombu cuita, freda, tallada en juliana
  • 180 g de salmó salvatge fumat tallat en tires

Per a la vinagreta

  • 20 g de suc de llimona
  • 25 g de vinagre d’arròs
  • 15 g de hatcho miso
  • un pessic de curri
  • 20 g de tamari
  • 100 g d’oli de gira-sol ppf
  • 60 g d’oli d’oliva ppf

Elaboració

  1. Munteu, estèticament i amb volum, les amanides en bols.
  2. Amaniu-les amb la vinagreta.
  3. Emulsioneu-ho.
  4. Serviu les amanides a temperatura ambient.

PUBLICITAT

portada  —  amunt