Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Batut de soja i avellana caramelitzada

-És un refrescant dolç ideal pels diabètics. El suc d’atzavara prové del cactus i és molt ric en fructosa. Té un poder edulcorant superior al sucre però amb uns índexs gleucèmics inferiors a tots els edulcorants.

-Les avellanes són molt riques en vitamina E, és a dir, és antioxidant i prevé l’envelliment. Els greixos que contenen són insaturats, molt adequats per rebaixar el nivell de colesterol.

-Les avellanes són molt riques en minerals, principalment magnesi, potassi i calci, el triplet perfecte pels nostros ossos.

Foto: Pau Escúlies

Per 10 gots:

Ingredients

  • 100 gr de concentrat d’atzavara
  • 250 gr d’avellanes torrades, sense la pell
  • 1,5 L de llet de soja Yosoy
  • 400 gr de nata de soja

Elaboració

Bullir el concentrat d’atzavara fins que comenci a caramelitzar. Afegir les avellanes i remoure fins que el conjunt es torni fosc i continui caramelitzant-se. Afegir una goma Silpat. Refredar. Agrupar amb el litre i mig de llet de soja i la nata i triturar fins que ens quedi una massa molt fina. Si ho preferim ho podem passar pel colador xinès. Servir calent o fred.

 

 

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt