Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Tríptic de plàtan

24 racions

– Preparat per elaborar un postre sense farina ni sucre refinats. Un postre sa!

-Si acostumes a tenir rampes aquest tríptic de plàtan t’anirà molt bé.

-El plàtan és ric en fòsfor i per això és ideal per la ment.

-El kuzu és una arrel que creix a la Xina i els Estats Units i que té múltiples propietats: entre d’altres, normalitza el trànsit intestinal i és ric en fibra.

Foto: Pau Esculies

 

Ingredients

1. PUDDING DE PLÀTAN I CANYELLA

  • 6 plàtans molt madurs
  1. Escalfeu una paella antiadherent. Rostiu els plàtans per les dues cares.
  2. Poseu-los en un plat i aixafeu-los amb una forquilla.
  • 50 g de farina integral de blat
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de ametlla mòlta
  • 10 g de llevat
  • 1 cullaradeta de canyella en pols
  • 3 g de sal
  1. Agrupeu tots els ingredientes en un bol. Barregeu. Afegiu-hi:
  • 80 g d’oli de girasol
  • 50 g de suc de pinya
  • 60 g de concentrat d’atzavara
  • Ratlleu la pell d’una llimona
  • 15 g de gingebre fresc ratllat
  • La polpa del plàtan.
  1. Remeneu sense pastar
  2. Poseu en un motlle de cake de silicona engreixat amb oli de girasol.
  3. Coueu a 180º turbo, durant 45’.

SERVEI: Talleu a llesques de 3 mm de gruix. Feu-ne quadrícules.

 

2. GELAT DE PLÀTAN

  • 40g de melassa
  • 50 g d’atzavara
  1. Caramelitzeu.
  2. Desglassegeu amb:
  • 400 g de llet de soja
  1. Remeneu fins que es desfaci el carmel. Afegiu:
  • 10g de kuzu dissolt en:
  • 30g d’aigua
  1. Remeneu fins que bulli.
  2. Coueu 3 min a foc lent. Afegiu-hi:
  • 3 plàtans rostits
  1. Tritureu amb el túrmix.

 

3. PLÀTANS ROSTITS

  • 6 plàtans madurs (en el punt just)
  • 3 llavors de cardamom. Aixafeu el seu contingut
  • Canyella mòlta
  • Pebre de Sechuan aixafat
  1. Repartiu les 3 espècies per sobre dels plàtans pelats. Torneu a cobrir-los amb la seva pell. D’aquesta manera es conserven 3 dies en perfectes condicions.

SERVEI: Escalfeu una planxa ondulada ondulada antiadherent.

  1. Poseu els plàtans a rostir, a foc mig, tapat.
  2. Tombeu-los cap de 6 minuts. Acabeu la cocció. Aquest procediment exclou la utilització de matèria grassa i de sucre.
PUBLICITAT

portada  —  amunt