Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Aigua d’arròs, rosa i tarongina 

1 litre

-L’aigua d’arròs desinflama les parets estomacals. Alimenta sense carregar el sistema digestiu ni irritar els intestins.

-És una beguda refrscant i sedant associada a les flors de rosa i la flor de taronger.

-Un gotet d’aquest preparat una hora abans d’anar a dormir, relaxa i destensa el cos i la ment.

-Heu de distingit les essències aptes per a la cosmètica i les alimentàries. Només serveixen les segones!

Foto: Pau Escúlies

Ingredients:

  • 150 g d’arròs integral
  • 1,2 l d’aigua
  • Extracte de rosa
  • Extracte de tarongina
  • Concentrat d’atzavara
  • Suc de llimona

Elaboració:

  1. Coeu l’arròs amb l’aigua durant una hora a foc lent –tapeu-lo quan comenci a bullir.
  2. Coleu-lo en un colador xinès fi.
  3. Reserveu l’arròs molt cuit per a una crema o una sopa.
  4. Afegiu-hi 10 gotes d’extracte de rosa i 10 gotes d’extracte de tarongina.
  5. Endolciu-ho al gust amb concentrat d’atzavara i acidifiqueu-ho amb el suc de mitja llimona. Preneu-ho fresc.
Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt