Púding de plàtan

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

Unes postres perfectes pels dies d'hivern, especialment calent per la canyella i el gingebre. Una bona oportunitat de barrejar i cuinar amb farines integrals.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora
© Pau Esculies

Ingredients

  • 6 plàtans madurs
  • 50 g de farina integral de blat
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g d’ametlla mòlta
  • 10 g de llevat
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 3 g de sal
  • 80 g d’oli de gira-sol ppf (primera premsada en fred)
  • 50 g de suc de pinya
  • 60 g de concentrat d’atzavara
  • ratlladura d’una llimona
  • 15 g de gingebre fresc
  • Material: motlle rectangular de silicona

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Púding de plàtan

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Unes postres perfectes pels dies d'hivern, especialment calent per la canyella i el gingebre. Una bona oportunitat de barrejar i cuinar amb farines integrals.


Ingredients

  • 6 plàtans madurs
  • 50 g de farina integral de blat
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g d'ametlla mòlta
  • 10 g de llevat
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 3 g de sal
  • 80 g d'oli de gira-sol ppf (primera premsada en fred)
  • 50 g de suc de pinya
  • 60 g de concentrat d'atzavara
  • ratlladura d'una llimona
  • 15 g de gingebre fresc
  • Material: motlle rectangular de silicona

Elaboració

  1. Escalfeu una paella antiadherent.
  2. Rostiu-hi els plàtans per totes dues cares.
  3. Poseu-los en un plat i aixafeu-los amb una forquilla.
  4. Poseu en un bol les farines, l'ametlla mòlta, el llevat, la canyella en pols i la sal.
  5. Barregeu-ho tot.
  6. Afegiu-hi l’oli, el suc de pinya, el concentrat d’atzavara, la ratlladura de la llimona, el gingebre fresc ratllat i la polpa aixafada dels plàtans rostits.
  7. Remeneu-ho sense pastar-ho.
  8. Poseu-ho en un motlle rectangular de silicona greixat amb oli de gira-sol.
  9. Enforneu-lo 45’ a 180º turbo.
  10. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.
  11. Talleu-lo a llesques de 3 mm de gruix.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

  1. Escalfeu una paella antiadherent.
  2. Rostiu-hi els plàtans per totes dues cares.
  3. Poseu-los en un plat i aixafeu-los amb una forquilla.
  4. Poseu en un bol les farines, l’ametlla mòlta, el llevat, la canyella en pols i la sal.
  5. Barregeu-ho tot.
  6. Afegiu-hi l’oli, el suc de pinya, el concentrat d’atzavara, la ratlladura de la llimona, el gingebre fresc ratllat i la polpa aixafada dels plàtans rostits.
  7. Remeneu-ho sense pastar-ho.
  8. Poseu-ho en un motlle rectangular de silicona greixat amb oli de gira-sol.
  9. Enforneu-lo 45’ a 180º turbo.
  10. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.
  11. Talleu-lo a llesques de 3 mm de gruix.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat