Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Gaspatxo de remolatxa

Per a 6 persones

-És una crema sorprenent, original i molt sana

-Alcalinitzen la sang i és útil pels artítrics i per l’estrenyiment.

-La remolatxa és calmant, diurètica i tònica i eradica les pedres a la bufeta.

-És ideal per curar la tos dels nens.

Ingredients:

  • 600 g de remolatxa cuita
  • 200 ml d’aigua (podem fer servir la de la cocció de la remolatxa)
  • 6 glaçons de gel
  • Una mica de fonoll
  • Un pessic de curri
  • Mig gra d’all
  • 50 ml d’oli de gira-sol ppf
  • 20 g de tamari
  • 30 g de vinagre d’ume o d’arròs

Elaboració:

Fiqueu la remolatxa, l’aigua, el gel, les espècies i l’oli, el tamari i el vinagre en un blender (batedora). Tritureu-ho molt. Rectifiqueu-ho. Passeu-ho pel colador xinès. Es pren a temperatura ambient.

 

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt