Crema de porros i carbassó amb wakame

Una crema remineralitzant indicada per a totes les edats, especialment si es vol reforçar els ossos.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 14 de febrer 2012 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Per a 6 persones Per preservar el verd viu del carbassó, l’heu de coure poca estona.

Crema de porros i carbassó amb wakame
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 2 porros, a rodanxes
  • 4 carbassons mitjans, a rodanxes
  • 1 cullerada d’alga wakame deshidratada Porto-Muiños
  • ½ culleradeta d’alfàbrega seca
  • 1 cullerada de crema de sèsam sense torrar
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina
  • Julivert fresc picat

ELABORACIÓ

  1. Salteu els porros amb una mica d’oli i sal marina durant 2-3 minuts.
  2. Afegiu-hi l’alga wakame, l’alfàbrega i aigua fins que cobreixi les verdures. Cuineu-ho a foc suau, amb mitja tapa, durant 5 minuts.
  3. Incorporeu-hi el carbassó, 2 pessics de sal i coeu-ho a foc suau durant 5 minuts o fins que el carbassó comenci a estar cuit “al dente”, però sense que perdi el color verd viu.
  4. Aparteu-ho del foc, afegiu-hi la crema de sèsam i tritureu-ho; rectifiqueu la consistència amb aigua fins que obtingueu una crema suau.
  5. Presenteu-ho amb julivert picat i un rajolí d’oli.

Apunts culinaris

Per preservar el verd viu del carbassó l’heu de coure poc, ja que una cocció llarga n’apaga el color i el torna amargant. El color maragda de les fulles tendres del wakame de Porto-Muiños hi combina a la perfecció. Eviteu, però, la crema de sèsam torrat, perquè apagaria el verd viu.Es pot substituir la crema de sèsam per crema d’ametlles blanques. Totes dues cremes s’utilitzen a la cuina saludable com a substituts de la crema de llet de vaca. Aquesta recepta és convenient per començar a introduir les algues a la dieta. Si no us agradés el lleuger sabor de mar, remulleu les algues 5-10 minuts abans d’incorporar-les a la cocció. Podeu aprofitar l’aigua de remull per regar les plantes, un cop diluïda amb 10 parts d’aigua

Apunts energètics

Una crema remineralitzant indicada per a totes les edats, especialment si es vol reforçar els ossos. Els porros són convenients durant tot l’any, però especialment durant els mesos més freds, perquè escalfen el cos.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

– Wakame i sèsam: calci.

– Les algues ajuden a descarregar metalls pesants acumulats.

portada  —  amunt