Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Infusió tònica i digestiva

-És la infusió per tots els que us costa digerir els àpats, per aquells que us sentiu inflats quan acabeu de menjar.

-El gingebre és un gran preventiu i curatiu de mareigs i vòmits. Tradicionalment s’ha utilitzat per tractar inflamacions i reumatisme. Té efectes antidepressius, antidiarreics i antioxidants i és un potent agent anticancerígen.

-La cúrcuma té propietats antibacterianes, anticanceroses i desintoxicants. També ajuda a desinfectar oïdes i alleugereix els dolors artrítics i reumàtics.

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 3l d’aigua mineral
  • 5 trossos de lemon grass tallats émincés
  • 8 claus d’olor
  • 10 g de canyella mòlta
  • 6 g de llavors d’anís verd
  • 8 g d’anís estrellat
  • 1 tros petit de cúrcuma fresca tallada émincé.
  • 15 g de galanga fresca tallada émincé
  • 12 g de gingebre fresc tallat émincé
  • 10 llavors de cardamom senceres
  • 8 g de regalèssia en flocs
  • 4 g de pell seca de taronja ecològica
  • 4 g de pell seca de llimona ecològica
  1. Agrupeu tots els ingredients en fred. Porteu lentament a ebullició.
  2. Apagueu el foc i tapeu durant 15’
  3. Coleu amb l’ estemenya
  4. Preneu-lo calent a l’hivern, tebi en temporades mitges i fred a l’estiu.
PUBLICITAT

portada  —  amunt