Sablés de crema i fruita vermella

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

Unes postres originals plenes de color i el més important: aquests pastissets són molt dolces i no porten ni un gram de sucre. Trobaràs molt poca reposteria elaborada sense sucres, llet ni ous. Així que gaudeix-la!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 140 g de concentrat d’atzavara
  • 50 g de farina de blat
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 35 g de llavors de sèsam
  • 40 g de concentrat d’atzavara caramel·litzat, en pols.
  • 2 g de sal grisa
  • 60 g d’avellana torrada mòlta
  • 75 g d’oli de gira-sol ppf
  • 55 g de vi blanc o aigua
  • 600 g de fruita vermella barrejada
  • 200 g de nata Soyatoo
  • Edulcorant dietètic (melassa, estèvia, atzavara…)
  • Flocs d’or
  • Pètals de rosa comestibles

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Sablés de crema i fruita vermella

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 10 minuts

Unes postres originals plenes de color i el més important: aquests pastissets són molt dolces i no porten ni un gram de sucre. Trobaràs molt poca reposteria elaborada sense sucres, llet ni ous. Així que gaudeix-la!


Ingredients

  • 140 g de concentrat d'atzavara
  • 50 g de farina de blat
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 35 g de llavors de sèsam
  • 40 g de concentrat d'atzavara caramel·litzat, en pols.
  • 2 g de sal grisa
  • 60 g d'avellana torrada mòlta
  • 75 g d'oli de gira-sol ppf
  • 55 g de vi blanc o aigua
  • 600 g de fruita vermella barrejada
  • 200 g de nata Soyatoo
  • Edulcorant dietètic (melassa, estèvia, atzavara...)
  • Flocs d'or
  • Pètals de rosa comestibles

Elaboració

  1. Bulliu el concentrat d’atzavara fins que agafi un color caramel sostingut.
  2. Aboqueu-lo sobre una goma Silpat.
  3. Deixeu-lo refredar.
  4. Tritureu-lo.

Sablés

  1. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.
  2. Mulleu amb l'oli i el vi blanc o aigua.
  3. Pasteu sense passar-vos.
  4. Estireu la massa sobre paper sulfuritzat amb tres mil·límetres de gruix.
  5. Talleu galetes rodones.
  6. Enretireu els retalls, torneu-los a pastar i repetiu la mateixa operació.
  7. Poseu sèsam sobre les galetes i passeu suaument el corró sobre el sèsam per clavar-lo a la massa, sense deformar les galetes.
  8. Enforneu-les 25’ a 180 ºC turbo.

Crema

  1. Feu una compota molt reduïda amb la fruita vermella barrejada (gerds, móres, nabius…).
  2. Passeu-la per un sedàs fi.
  3. Refredeu la polpa obtinguda i incorporeu-la a la nata per muntar.
  4. Rectifiqueu el punt de dolçor amb qualsevol edulcorant dietètic (melasses, estèvia, atzavara, xarops…).
  5. Passeu aquesta crema de fruita vermella a una mànega amb una boca dentada.
  6. Al moment de servir, poseu la crema sobre els sablés freds.
  7. Empolseu flocs d’or fi i deixeu caure pètals de rosa comestibles.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

  1. Bulliu el concentrat d’atzavara fins que agafi un color caramel sostingut.
  2. Aboqueu-lo sobre una goma Silpat.
  3. Deixeu-lo refredar.
  4. Tritureu-lo.

Sablés

  1. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.
  2. Mulleu amb l’oli i el vi blanc o aigua.
  3. Pasteu sense passar-vos.
  4. Estireu la massa sobre paper sulfuritzat amb tres mil·límetres de gruix.
  5. Talleu galetes rodones.
  6. Enretireu els retalls, torneu-los a pastar i repetiu la mateixa operació.
  7. Poseu sèsam sobre les galetes i passeu suaument el corró sobre el sèsam per clavar-lo a la massa, sense deformar les galetes.
  8. Enforneu-les 25’ a 180 ºC turbo.

Crema

  1. Feu una compota molt reduïda amb la fruita vermella barrejada (gerds, móres, nabius…).
  2. Passeu-la per un sedàs fi.
  3. Refredeu la polpa obtinguda i incorporeu-la a la nata per muntar.
  4. Rectifiqueu el punt de dolçor amb qualsevol edulcorant dietètic (melasses, estèvia, atzavara, xarops…).
  5. Passeu aquesta crema de fruita vermella a una mànega amb una boca dentada.
  6. Al moment de servir, poseu la crema sobre els sablés freds.
  7. Empolseu flocs d’or fi i deixeu caure pètals de rosa comestibles.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat