Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Mousse de crema i fruita vermella

Per a 4 persones

-Unes postres sanes, plenes de color i originalitat.

-Adreçada als amants de la reposteria.

-Un dolç elaborat sense sucres, ni ous ni lactis. Com? Llegeix llegeix!

 

Foto: Pau Escúlies

Ingredients:

  • 140 g de concentrat d’atzavara
  • 50 g de farina de blat
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 35 g de llavors de sèsam
  • 40 g de concentrat d’atzavara caramel·litzat, en pols.
  • 2 g de sal grisa
  • 60 g d’avellana torrada mòlta
  • 75 g d’oli de gira-sol ppf
  • 55 g de vi blanc o aigua
  • 600 g de fruita vermella barrejada
  • 200 g de nata Soyatoo
  • Edulcorant dietètic (melassa, estèvia, atzavara…)
  • Flocs d’or
  • Pètals de rosa comestibles

Elaboració:

  1. Bulliu el concentrat d’atzavara fins que agafi un color caramel sostingut.
  2. Aboqueu-lo sobre una goma Silpat.
  3. Deixeu-lo refredar.
  4. Tritureu-lo.

Sablés

  1. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.
  2. Mulleu amb l’oli i el vi blanc o aigua.
  3. Pasteu sense passar-vos.
  4. Estireu la massa sobre paper sulfuritzat amb tres mil·límetres de gruix.
  5. Talleu galetes rodones.
  6. Enretireu els retalls, torneu-los a amassar i repetiu la mateixa operació.
  7. Poseu sèsam sobre les galetes i passeu suaument el corró sobre el sèsam per clavar-lo a la massa, sense deformar les galetes.
  8. Enforneu-les 25’ a 180º turbo.

Crema:

 

  1. Feu una compota molt reduïda amb la fruita vermella barrejada (gerds, móres, nabius…).
  2. Passeu-la per un sedàs fi.
  3. Refredeu la polpa obtinguda i incorporeu-la a la nata per muntar.
  4. Rectifiqueu el punt de dolçor amb qualsevol edulcorant dietètic (melasses, estèvia, atzavara, xarops…).
  5. Passeu aquesta crema de fruita vermella a una mànega amb una boca dentada.
  6. Al moment de servir, poseu la crema sobre els sablés freds.
  7. Empolseu flocs d’or fi i deixeu caure pètals de rosa comestibles.

 

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt