Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb la intenció d’aportar tendències noves, enfocaments gastronòmics nous a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Hamburguesa vegetal amb mongetes de perona

Per a 4 persones

-Les mongetes verdes són una font excel·lent de vitamina K, primordial per mantenir els ossos forts.

-Els nombrosos nutrients de les mongetes ajuden a prevenir l’arteriosclorosi o el càncer de còlon.

-L’alga hiziki és molt rica amb calci (en té 14 vegades més que la llet) i evita l’aparició de cabells blancs.

foto: Pau Esculies

 

Ingredients

  • 100 g de mill, fajol i arròs integral cuits.
  • 200 g de polpa de llentia cuita passada pel passapuré.
  • 300g de ceba, pell de carbassó, pastanaga i picats, saltats.
  • 100 g d’alga hiziki cuita, escorreguda, trossejada
  • 40 g de julivert acabat de picar
  • 12 g de miso dissolt en:
  • 30 g d’oli de gira-sol
  • 15 g de tamari
  • 15 g de llavors de sèsam torrades
  1. Agrupeu tots els ingredients i barregeu sense rectificar.
  2. Formeu  hamburgueses de 120g amb l’ajuda de motlles de 6 cm. Reserveu.

Mongetes

  • 60g de mongetes de perona cuinades a l’anglesa
  1. Entrellaceu  les mongetes de 10 en 10. Retalleu cada entrellaçat a 12 cm de diàmetre

Servei

  • Oli de gira-sol
  1. Salteu les hamburgueses en una paella antiadherent engreixada amb oli de gira-sol per escalfar i daureu.
  2. Poseu l’hamburguesa al plat de servei juntament amb el disc de mongetes entrellaçades.

 


 

PUBLICITAT

portada  —  amunt