Fruita seca caramel·litzada

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

Avui aprenem a elaborar un senzill aperitiu que pot servir de pica-pica, de vermut o de berenar. Un exemple més de les moltes alternatives d'una recepta sana i dolça sense haver de recórrer al sucre refinat i a la brioixeria.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 100 g de concentrat d’atzavara
  • 300 g de fruita seca (avellana, nou o ametlles torrades sense pellofa)

Material

  • Goma Silpat
  • Guants de làtex
  • Pot hermètic

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Fruita seca caramel·litzada

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Avui aprenem a elaborar un senzill aperitiu que pot servir de pica-pica, de vermut o de berenar. Un exemple més de les moltes alternatives d'una recepta sana i dolça sense haver de recórrer al sucre refinat i a la brioixeria.


Ingredients

  • 100 g de concentrat d'atzavara
  • 300 g de fruita seca (avellana, nou o ametlles torrades sense pellofa)

Material

  • Goma Silpat
  • Guants de làtex
  • Pot hermètic

Elaboració

  1. Poseu el concentrat d’atzavara en una paella antiadherent.
  2. Coeu-lo a foc viu fins que es comenci a caramel·litzar.
  3. Afegiu-hi la fruita seca.
  4. Abaixeu el foc i remeneu sense parar fins que el concentrat d’atzavara arribi a un punt de caramel sostingut.
  5. Aboqueu el contingut de la paella en una goma Silpat vigilant que no se us amuntegui la fruita seca.
  6. Un cop s’hagi refredat, separeu les peces amb les mans protegides per uns guants de làtex.
  7. Reserveu-les en un pot hermètic i en un lloc fresc i sec.
  8. Abans d’obrir el pot, agiteu-lo perquè se separin les fruites caramel·litzades.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

  1. Poseu el concentrat d’atzavara en una paella antiadherent.
  2. Coeu-lo a foc viu fins que es comenci a caramel·litzar.
  3. Afegiu-hi la fruita seca.
  4. Abaixeu el foc i remeneu sense parar fins que el concentrat d’atzavara arribi a un punt de caramel sostingut.
  5. Aboqueu el contingut de la paella en una goma Silpat vigilant que no se us amuntegui la fruita seca.
  6. Un cop s’hagi refredat, separeu les peces amb les mans protegides per uns guants de làtex.
  7. Reserveu-les en un pot hermètic i en un lloc fresc i sec.
  8. Abans d’obrir el pot, agiteu-lo perquè se separin les fruites caramel·litzades.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat