Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada. La naturalitat, la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.
La recepta
Infusió de farigola, romaní i llimona
-El romaní és un tònic que revitalitza. És útil contra l’astènia, l’esgotament, la depressió, la pèrdua de memòria, problemes de fetge i manca d’estímul sexual.
-La farigola és estimulant, afavoreix la digestió i la circulació.
-La farigola s’utilitza com a antiscèptic i expectorant. Per això aquesta infusió es recomana pels mals de coll, l’afonia i la bronquitis.

Foto: Pau Escúlies
Ingredients
- 1,1 l d’aigua
- Farigola
- Romaní
- 2 llimones
Elaboració
- Feu bullir 1,1 l d’aigua.
- Afegiu-hi un manat petit de farigola fresca o seca, un de romaní fresc o sec i el suc de dues llimones.
- Apagueu el foc i tapeu-ho.
- Infusioneu-ho durant 15 minuts.
- Coleu-ho i preneu-vos-ho calent o fred.