Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Pastís tatín

Per a 8 persones

-El pastís tatín és una bona recepta per les persones que no els convingui la fruita crua per problemes digestius.

-Recordeu que, en general, és millor no menjar postres després dels àpats. Podem menjar aquest pastís a mitja tarda.

-És un postre ben dolç sense sucre ni greixos!


Ingredients per la massa:

  • 30 g de farina de blat integral
  • 30 g de farina de sègol integral
  • 30 g de fajol integral
  • 10 g de sèsam torrat
  • 10 g de llavors chía
  • 10 g de llavors de lli
  • 7 g de germen de blat
  • 7 g de lecitina de soja
  • 14 g de cereal integral inflat
  • 55 g d’oli de gira-sol ppf
  • 40 g de suc de poma
  • 40 r de xarop de poma
  1. Agrupeu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.
  2. Acosteu 8 anelles de 7 cm de 0 i 55 mm de gruix sobre una placa de cocció antiadherent.
  3. Alliseu-ne la superfície.
  4. Poseu-ho al forn 25 minuts a 175 graus i en posició “turbo”.

Ingredients per al farciment:

  • 50 g d’oli de gira-sol
  • 70 g de melassa d’arròs
  • 8 pomes golden pelades
  • 1 g de canyella en pols
  1. Escalfeu l’oli amb la melassa en una paella antiadherent grossa.
  2. Afegiu-hi la poma pelada, sense cor i tallada a quarts.
  3. Coeu-ho a foc mitjà durant 45 minuts, removeu-ho de tant en tant per aconseguir un daurat uniforme en totes les seves cares.
  4. Al final de la cocció, escampeu-hi la canyella.
  5. Col·loqueu les pomes estèticament sobre les bases de massa.
  6. Serviu-ho tebi, acompanyat de nata de soja Soyatoo amb esprai i ratlladura de llimona rallada al moment.

 

 

 

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt