Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Pastís de ceba i porro

Per a 8/10 persones

-T’imagines un pastís salat elaborat sense llet ni ou?

-T’imagines que en l’elaboració d’aquest pastís no fos necessari utilitzar farina blanca?

-Aquest és un pastís de ceba i porro saludable i una mica laboriós. Així que escull una estoneta que tinguis disponible i prepara’t tots els ingredients que necessitaràs per la massa i el farciment.

-Deliciós!

Foto: Pau Escúlies

Ingredients:

  • 60 g de farina integral de blat
  • 60 gr de farina integral de sègol
  • 60 g de farina integral de fajol
  • 40 g de llavors de sèsam i lli
  • 3 g de sal grisa
  • 20 g de cep sec en pols
  • 90 g d’oli de gira-sol ppf
  • 60 g de caldo de verdures o aigua
  • 1,2 kg de ceba i porro picats
  • 400 g de llet vegetal
  • 10 g de kudzú
  • Nou moscada rallada
  • 175 g de tofu
  • 30 g de pa integral rallat
  • Anacards torrats

Elaboració:

Per la massa:

  1. Poseu la farina, les llavors, sal sal i el cep sec en un bol i barregeu-ho tot. 
  2. Mulleu-ho amb l’oli i el caldo o l’aigua.
  3. Pasteu-ho sense passar-vos
  4. Folreu un motlle de pastís de 24 cm de diàmetre.
  5. Foradeu el fons amb una forquilla.
  6. Poseu paper sulfuritzat sobre la massa (fons i laterals) i ompliu-ho amb un farciment fals (llentilles, pedretes…).
  7. Enforneu-ho 20 minuts a 180º turbo.
  8. Retireu el farciment fals i el paper i torneu-ho a enfornar 15 minuts.

Farciment:

  1. Escalfeu l’oli de girasol.
  2. Sofregiu la ceba i els porros.
  3. Desglaceu-ho amb el suc de llimona.
  4. Evaporeu.
  5. Mulleu-ho amb la llet vegetal i el kudzú.
  6. Condimenteu amb sal grisa i un polsim de nou moscada ratllada.
  7. Coeu-ho durant 20 minuts amb la tapa posada i a foc lent.
  8. Rectifiqueu.
  9. Aboqueu-ho a dins de la massa precuinada i incrusteu-hi els daus de tofu.
  10. Empolseu el pa integral ratllat i polvoritzeu 40 g d’oli de gira-sol ppf.
  11. Enforneu-ho 15 minuts a 180º turbo.
  12. Gratineu-ho una mica.
  13. Serviu el pastís tebi amb anacards torrats.
PUBLICITAT

portada  —  amunt