Pastís de ceba i porro

Plat principal  |  Bernard Benbassat

Aquest és un pastís de ceba i porro saludable i laboriós. Així que esculliu una estoneta que tingueu disponible i prepareu tots els ingredients que necessitaràs per la massa i el farciment. El resultat us pagarà la pena!

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 35 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 60 g de farina integral de blat
  • 60 gr de farina integral de sègol
  • 60 g de farina integral de fajol
  • 40 g de llavors de sèsam i lli
  • 3 g de sal grisa
  • 20 g de cep sec en pols
  • 60 g de caldo de verdures o aigua
  • 1,2 kg de ceba i porro picats
  • 400 g de llet vegetal
  • 10 g de kudzú
  • Nou moscada rallada
  • 175 g de tofu
  • 30 g de pa integral rallat
  • Anacards torrats
  • Suc de llimona
  • 90 g d’oli de gira-sol ppf (primera premsada en fred)

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Pastís de ceba i porro

Plat principal  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 35 minuts

Aquest és un pastís de ceba i porro saludable i laboriós. Així que esculliu una estoneta que tingueu disponible i prepareu tots els ingredients que necessitaràs per la massa i el farciment. El resultat us pagarà la pena!


Ingredients

  • 60 g de farina integral de blat
  • 60 gr de farina integral de sègol
  • 60 g de farina integral de fajol
  • 40 g de llavors de sèsam i lli
  • 3 g de sal grisa
  • 20 g de cep sec en pols
  • 60 g de caldo de verdures o aigua
  • 1,2 kg de ceba i porro picats
  • 400 g de llet vegetal
  • 10 g de kudzú
  • Nou moscada rallada
  • 175 g de tofu
  • 30 g de pa integral rallat
  • Anacards torrats
  • Suc de llimona
  • 90 g d'oli de gira-sol ppf (primera premsada en fred)

Elaboració

Per la massa

  1. Poseu la farina, les llavors, la sal i el cep sec en un bol i barregeu-ho tot. 
  2. Mulleu-ho amb l'oli i el caldo o l'aigua.
  3. Pasteu-ho sense passar-vos.
  4. Folreu un motlle de pastís de 24 cm de diàmetre.
  5. Foradeu el fons amb una forquilla.
  6. Poseu paper sulfuritzat sobre la massa (fons i laterals) i ompliu-ho amb un farciment fals (llentilles, pedretes…).
  7. Enforneu-ho 20 minuts a 180º turbo.
  8. Retireu el farciment fals i el paper i torneu-ho a enfornar 15 minuts.

Farciment

  1. Escalfeu l'oli de girasol.
  2. Sofregiu la ceba i els porros.
  3. Desglaceu-ho amb el suc de llimona.
  4. Evaporeu.
  5. Mulleu-ho amb la llet vegetal i el kudzú.
  6. Condimenteu amb sal grisa i un polsim de nou moscada ratllada.
  7. Coeu-ho durant 20 minuts amb la tapa posada i a foc lent.
  8. Rectifiqueu.
  9. Aboqueu-ho a dins de la massa precuinada i incrusteu-hi els daus de tofu.
  10. Empolseu el pa integral ratllat i polvoritzeu 40 g d’oli de gira-sol ppf.
  11. Enforneu-ho 15 minuts a 180º turbo.
  12. Gratineu-ho una mica.
  13. Serviu el pastís tebi amb anacards torrats.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

Per la massa

  1. Poseu la farina, les llavors, la sal i el cep sec en un bol i barregeu-ho tot. 
  2. Mulleu-ho amb l’oli i el caldo o l’aigua.
  3. Pasteu-ho sense passar-vos.
  4. Folreu un motlle de pastís de 24 cm de diàmetre.
  5. Foradeu el fons amb una forquilla.
  6. Poseu paper sulfuritzat sobre la massa (fons i laterals) i ompliu-ho amb un farciment fals (llentilles, pedretes…).
  7. Enforneu-ho 20 minuts a 180º turbo.
  8. Retireu el farciment fals i el paper i torneu-ho a enfornar 15 minuts.

Farciment

  1. Escalfeu l’oli de girasol.
  2. Sofregiu la ceba i els porros.
  3. Desglaceu-ho amb el suc de llimona.
  4. Evaporeu.
  5. Mulleu-ho amb la llet vegetal i el kudzú.
  6. Condimenteu amb sal grisa i un polsim de nou moscada ratllada.
  7. Coeu-ho durant 20 minuts amb la tapa posada i a foc lent.
  8. Rectifiqueu.
  9. Aboqueu-ho a dins de la massa precuinada i incrusteu-hi els daus de tofu.
  10. Empolseu el pa integral ratllat i polvoritzeu 40 g d’oli de gira-sol ppf.
  11. Enforneu-ho 15 minuts a 180º turbo.
  12. Gratineu-ho una mica.
  13. Serviu el pastís tebi amb anacards torrats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat