Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
La recepta fàcil i molt versàtil que admet variants, com un saltat de bolets o de gambes en lloc del salmó. També el pot servir sobre arròs integral amb cúrcuma o sobre espirals de pasta d’espelta.
El tofu fresc es pot bullir i escórrer bé abans de cuinar-lo per tal d’eliminar les purines de la soja, però és un pas opcional i, si no se’n menja massa, es pot cuinar directament. El tofu fresc sempre s’ha de cuinar bé per fer-lo més digestiu. El tofu que comercialitzen barrejat amb fines herbes, hortalisses o algues resulta més fàcil d’esmicolar que el natural.
La recepta admet variants, com un saltat de bolets o de gambes en lloc del salmó, però també queda bé només amb la ceba i el tofu ben condimentats. També es pot servir sobre arròs integral amb cúrcuma o sobre espirals de pasta d’espelta.
El tofu és la quallada de la llet de soja crua; té un efecte refrescant i s’ha de cuinar bé per evitar alteracions digestives. Combinat amb el salmó, resulta una combinació proteica reforçant i saborosa.
És un plat que combina proteïna vegetal, el tofu, amb proteïna animal, el salmó. La raó principal d’aquesta combinació, a part que resulta un plat molt bo, és que compensa l’efecte inhibitori del iode que té el tofu fresc.
El wakame és una alga que afavoreix la regeneració de la qualitat de la sang, té propietats desintoxicants i és adequada per a la recuperació del postpart. Es pot prendre crua en amanides, cuinada de diverses maneres o simplement com acondiment.
Tant el salmó com l’alga wakame són aliments que destaquen pel seu contingut en iode. A part d’aquest mineral, el salmó ecològic també és ric en àcids grassos omega-3, però alhora sabem que, avui en dia, els peixos blaus de mida gran acumulen metalls pesants. Per això, per eliminar l’excés de metalls pesants afegim la wakame, rica en alginats, que afavoreixen aquesta funció.