Xips de verdures

Per fi, pica-pica saludables!

Inici  ›  Receptes 16 d'abril 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Xips de verdures

100 g.

Un entrant saludable i fàcil de fer!

Llest en 30 minuts

Cost: 3 euros

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • Pastanaga
  • Xirivia
  • Nap
  • Nyàmera
  • Carxofa
  • Remolatxa
  • Arrel d’api
  • Patata (els xips de patata s’han de deixar en remull en aigua molt freda durant 2 h com a mínim, escórrer-los molt bé, eixugar-los i fregir-los)
  • Oli de girasol
  • Sal grossa

Elaboració

  1. Talleu xips de les verdures raspallades, ben rentades i sense pelar, a 0,5 mm de gruix amb una mandolina ceràmica.
  2. Fregiu els xips en força oli de girasol ppf a 180º, sense deixar de moure’ls.
  3. Escorreu-los amb un colador i sobre paper absorbent.
  4. Saleu-los amb sal grossa en el moment de servir-los.
  5. Un resultat òptim (textura) s’aconseguiria deshidratant els xips abans de fregir-los.
PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt