Begudes, Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Batut refrescant per a l'estiu que combina la llet d'arròs; nutritiva, saludable i molt més digestiva que la llet de vaca, i el préssec; una fruita d'estiu rica en carotens, potassi i vitamina C.
Els préssecs ecològics són tan gustosos que no caldria afegir-hi altra cosa que uns granets de sal per potenciar-ne el sabor. Si voleu fer-ne variants, la canyella, el cardamom i la llet de coco combinen bé amb préssec. Si el trobeu massa dolç, afegiu-hi suc de llimona.
La quantitat de préssec variarà segons el tipus de préssec, més o menys aquós, i segons la consistència de batut que es vulgui.
És un batut d’estiu adequat per a totes les edats i condicions.
La combinació de “llet” (liquat) d’arròs amb préssec ja és molt més digestiva que la combinació de llet de vaca amb fruita, que normalment acostuma a ser bastant indigesta.
Pel que fa a les propietats nutricionals del liquat d’arròs, a part que no conté ni gluten ni lactosa i per tant és apte per a tothom, per als celíacs i els intolerants a la lactosa té una gran digestibilitat, i és ideal per a l’estiu, ja que té un efecte refrescant i energètic gràcies al seu alt contingut en hidrats de carboni.
No destaca pel seu contingut en calci, per tant, serà aconsellable proporcionar el calci a través d’altres aliments com ara la fruita seca, les llavors de sèsam o les algues. Pel que fa al préssec, és una fruita d’estiu rica en carotens, potassi i vitamina C, nutrients indispensables per a la salut de la pell.