Batut de llet d’arròs i préssec

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Batut refrescant per a l'estiu que combina la llet d'arròs; nutritiva, saludable i molt més digestiva que la llet de vaca, i el préssec; una fruita d'estiu rica en carotens, potassi i vitamina C.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 préssecs
  • 1 vas (250 ml) de llet d’arròs freda
  • Uns granets de sal

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Batut de llet d’arròs i préssec

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Batut refrescant per a l'estiu que combina la llet d'arròs; nutritiva, saludable i molt més digestiva que la llet de vaca, i el préssec; una fruita d'estiu rica en carotens, potassi i vitamina C.


Ingredients

  • 2 préssecs
  • 1 vas (250 ml) de llet d’arròs freda
  • Uns granets de sal

Elaboració

  1. Peleu i talleu el préssec i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu-lo a la batedora, afegiu-hi la sal i la llet d’arròs i bateu-ho bé. Rectifiqueu de llet segons la consistència que vulgueu.
  3. Preneu-vos-el immediatament

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Peleu i talleu el préssec i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu-lo a la batedora, afegiu-hi la sal i la llet d’arròs i bateu-ho bé. Rectifiqueu de llet segons la consistència que vulgueu.
  3. Preneu-vos-el immediatament

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Els préssecs ecològics són tan gustosos que no caldria afegir-hi altra cosa que uns granets de sal per potenciar-ne el sabor. Si voleu fer-ne variants, la canyella, el cardamom i la llet de coco combinen bé amb préssec. Si el trobeu massa dolç, afegiu-hi suc de llimona.

La quantitat de préssec variarà segons el tipus de préssec, més o menys aquós, i segons la consistència de batut que es vulgui.

Els apunts energètics

És un batut d’estiu adequat per a totes les edats i condicions.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La combinació de “llet” (liquat) d’arròs amb préssec ja és molt més digestiva que la combinació de llet de vaca amb fruita, que normalment acostuma a ser bastant indigesta.

Pel que fa a les propietats nutricionals del liquat d’arròs, a part que no conté ni gluten ni lactosa i per tant és apte per a tothom, per als celíacs i els intolerants a la lactosa té una gran digestibilitat, i és ideal per a l’estiu, ja que té un efecte refrescant i energètic gràcies al seu alt contingut en hidrats de carboni.

No destaca pel seu contingut en calci, per tant, serà aconsellable proporcionar el calci a través d’altres aliments com ara la fruita seca, les llavors de sèsam o les algues. Pel que fa al préssec, és una fruita d’estiu rica en carotens, potassi i vitamina C, nutrients indispensables per a la salut de la pell.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat