Seitons amb vinagre

Aquesta setmana prepara un vermut deliciós i un segon plat de seitons, un peix blau excel·lent i carregat de vitamines i minerals. I no els compris cuinats. En Bernard Benbassat t'ensenya a preparar-los a casa.

Inici  ›  Receptes 3 d'octubre 2011 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Seitons amb vinagre

Per a 6 persones

-El seitó és un peix blau i és ric en omega-3.

-Es recomana el consum de seitons a tota la població i en especial a persones amb problemes cardiovasculars.

-És una excel·lent font de proteïnes d’alt valor biològic i de vitamina B-12.

– A més, és una alternativa molt econòmica.

Ingredients:

  • 500 g de seitons molt frescos
  • 150 g de vinagre blanc d’arròs
  • 150 g d’aigua de mar
  • 10 g de sal grisa
  • 1 tros de 4cm d’alga kombu
  • 60 g d’oli d’oliva de primera premsada en fred (ppf)

Elaboració:

  1. Traieu el cap i les tripes de 500 g de seitó ben fresc.
  2. Esbandiu-lo amb aigua molt freda i cobriu-lo amb 150 ml de vinagre blanc d’arròs i 150 ml d’aigua de mar.
  3. Escampeu-hi 10 g de sal grisa i afegiu-hi un tros de 4 g d’alga kombu. Tapeu-ho.  Deixeu-ho macerar 24 h a la nevera. Escorreu-los i separeu-ne els filets a mà.
  4. Col·loqueu-los en 60 ml d’oli d’oliva ppf.
  5. Talleu el tros d’alga kombu en juliana fina. Afegiu-la als filets.
  6. Consumiu-los d’endemà.

24 filets us costaran, aproximadament, 5 €!

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Seitons amb vinagre

Aquesta setmana prepara un vermut deliciós i un segon plat de seitons, un peix blau excel·lent i carregat de vitamines i minerals. I no els compris cuinats. En Bernard Benbassat t'ensenya a preparar-los a casa.

Inici  ›  Receptes 3 d'octubre 2011 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Seitons amb vinagre

Per a 6 persones

-El seitó és un peix blau i és ric en omega-3.

-Es recomana el consum de seitons a tota la població i en especial a persones amb problemes cardiovasculars.

-És una excel·lent font de proteïnes d’alt valor biològic i de vitamina B-12.

– A més, és una alternativa molt econòmica.

Ingredients:

  • 500 g de seitons molt frescos
  • 150 g de vinagre blanc d’arròs
  • 150 g d’aigua de mar
  • 10 g de sal grisa
  • 1 tros de 4cm d’alga kombu
  • 60 g d’oli d’oliva de primera premsada en fred (ppf)

Elaboració:

  1. Traieu el cap i les tripes de 500 g de seitó ben fresc.
  2. Esbandiu-lo amb aigua molt freda i cobriu-lo amb 150 ml de vinagre blanc d’arròs i 150 ml d’aigua de mar.
  3. Escampeu-hi 10 g de sal grisa i afegiu-hi un tros de 4 g d’alga kombu. Tapeu-ho.  Deixeu-ho macerar 24 h a la nevera. Escorreu-los i separeu-ne els filets a mà.
  4. Col·loqueu-los en 60 ml d’oli d’oliva ppf.
  5. Talleu el tros d’alga kombu en juliana fina. Afegiu-la als filets.
  6. Consumiu-los d’endemà.

24 filets us costaran, aproximadament, 5 €!

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt