Amanida amb créixens i alga wakame marinada

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Amanida depurativa i refrescant, farcida de minerals! La wakame és una alga excel·lent per a la nutrició de la pell, les ungles i els cabells.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ½ vas de wakame fresca en sal de Galícia
  • 1 grapat de créixens
  • 2 cogombres a rodanxes de 2 cm
  • 4 raves a rodanxes
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic de poma
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de sèsam

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida amb créixens i alga wakame marinada

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Amanida depurativa i refrescant, farcida de minerals! La wakame és una alga excel·lent per a la nutrició de la pell, les ungles i els cabells.


Ingredients

  • ½ vas de wakame fresca en sal de Galícia
  • 1 grapat de créixens
  • 2 cogombres a rodanxes de 2 cm
  • 4 raves a rodanxes
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic de poma
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de sèsam

Elaboració

  1. Dessaleu l’alga: cobriu-la d’aigua, remeneu i llenceu l’aigua. Repetiu-ho una segona vegada i, a la tercera, deixeu-la en remull 3-5 minuts. Llenceu l’aigua i escorreu-la.
  2. Amaniu-la amb el balsàmic, la salsa de soja i l’oli i deixeu-la marinar una estona.
  3. Munteu l’amanida amb la resta d’ingredients, poseu l’alga al centre i amaniu-ho amb tot amb oli, balsàmic i salsa de soja.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Dessaleu l’alga: cobriu-la d’aigua, remeneu i llenceu l’aigua. Repetiu-ho una segona vegada i, a la tercera, deixeu-la en remull 3-5 minuts. Llenceu l’aigua i escorreu-la.
  2. Amaniu-la amb el balsàmic, la salsa de soja i l’oli i deixeu-la marinar una estona.
  3. Munteu l’amanida amb la resta d’ingredients, poseu l’alga al centre i amaniu-ho amb tot amb oli, balsàmic i salsa de soja.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’empresa familiar gallega Porto-Muiños comercialitza les algues locals en presentacions diferents: fresques, fresques en sal, deshidratades i mòltes en pols molt fina. L’alga wakame fresca en sal és una conserva en salmorra i només cal dessalar-la, com es fa amb el bacallà, però és un vegetal de fulla tan fina que amb pocs minuts n’hi ha prou.

Per fer el mateix marinat amb wakame deshidratada només cal cobrir-la amb aigua i deixar-la en remull 5-10 minuts. El temps de remull perquè l’alga quedi tendra depèn de diversos factors com l’època de recol·lecció o la zona marina (Ries Altes o Ries Baixes) i, per cada partida d’alga, cal aplicar el temps que calgui perquè quedi al punt que ens agradi. L’alga fresca en sal, si es remulla massa estona, es desfà i pot anar bé per fer salses o patés, però es torna mucilaginosa i és una textura que no sempre agrada.

L’alga wakame de Galícia és molt delicada de sabor i no necessita gaire condimentació, però el sabor àcid-dolç del balsàmic de poma amb el salat de la salsa de soja hi queda molt bé.

Les algues s’han de consumir amb moderació. Amb 1-2 cullerades soperes de wakame per àpat i persona n’hi ha prou.

Els apunts energètics

Una amanida depurativa i refrescant, farcida de minerals.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La wakame és una alga excepcionalment rica en minerals i, per tant, molt remineralitzant; sobretot és rica en calci. És molt indicada per reforçar els ossos, les ungles i els cabells, i és molt recomanable per als nens, adolescents, i les etapes d’embaràs i menopausa.

Els créixens són molt digestius i, alhora, depuratius. Es tracta d’una de les verdures més riques en antioxidants, com la vitamina C, el betacarotè o provitamina A i la vitamina E. Són diürètics, purifiquen l’estómac, els ronyons i la bufeta. A més, el seu característic sabor amarg i picant fa, al mateix temps, que aquesta planta sigui excel·lent per millorar la digestió, ja que estimula les secrecions digestives.

El cogombre és una de les hortalisses més riques en aigua, per la qual cosa proporciona molt poques calories (12 kilocalories per 100). A més, conté molta  vitamina C, de tal manera que 100 grams de cogombre cobreixen més d’un 15% de la ingesta diària recomanada d’aquesta vitamina. En tot cas, per gaudir dels seus beneficis és millor, si és possible, menjar-los amb pell, que és on hi ha elements com fibra, betacarotè, silici i clorofil·la. El silici proporciona elasticitat a les cèl·lules i actua sobre els cabells, les ungles i molt especialment la pell; la combinació d’aquest mineral amb la vitamina E i els olis essencials que conté el cogombre, explica que sigui tan eficaç per millorar l’estat general de la pell.

El vinagre de poma és ideal en aquest plat per assegurar que tots els minerals i vitamines que ens aporten els vegetals i també el vinagre de poma s’absorbeixen i s’aprofiten bé. A diferència del vinagre convencional, el de poma té vitamines i minerals que afavoreixen que l’organisme assimili bé tots els nutrients.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat