Gelatina de poma amb móres

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una manera divertida i difernts d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita. Ideal per prendre per berenar,a mig matí o fins i tot, per esmorzar!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de nevera
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 grapat de móres
  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 2 vasos (500 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa afegida
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de taronja eco
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • Uns granets de sal

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Gelatina de poma amb móres

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de nevera

Una manera divertida i difernts d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita. Ideal per prendre per berenar,a mig matí o fins i tot, per esmorzar!


Ingredients

  • 1 grapat de móres
  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 2 vasos (500 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa afegida
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de taronja eco
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • Uns granets de sal

Elaboració

  1. Barregeu l’agar-agar amb el suc i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure destapat a foc suau un parell de minuts.
  2. Aparteu-ho del foc i incorporeu-hi la ratlladura de taronja i la melassa.
  3. Deixeu-ho refredar una estona tot remenant de tant en tant, fins que quedi al punt oliós.
  4. Ompliu els motlles amb móres i cobriu-ho tot amb el suc de poma al punt oliós. Deixeu-ho refredar un parell d’hores −o fins que s’hagi gelificat− per poder desemmotllar-ho bé.
  5. Serviu la gelatina amb una fulla de menta o d’estèvia fresca.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Barregeu l’agar-agar amb el suc i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure destapat a foc suau un parell de minuts.
  2. Aparteu-ho del foc i incorporeu-hi la ratlladura de taronja i la melassa.
  3. Deixeu-ho refredar una estona tot remenant de tant en tant, fins que quedi al punt oliós.
  4. Ompliu els motlles amb móres i cobriu-ho tot amb el suc de poma al punt oliós. Deixeu-ho refredar un parell d’hores −o fins que s’hagi gelificat− per poder desemmotllar-ho bé.
  5. Serviu la gelatina amb una fulla de menta o d’estèvia fresca.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si aneu a collir móres, podeu congelar-ne unes quantes per a la resta de l’any. Renteu-les i escorreu-les amb cura abans de congelar-les.

La gelatina d’agar-agar és una alternativa saludable a les altres gelatines, ja que aporta fibra, vitamines i minerals a la dieta.

Abans de cobrir les móres amb la gelatina líquida, podeu comprovar la textura que tindrà un cop s’hagi refredat. Poseu-ne un parell de cullerades en un plat i deixeu-ho refredar a la nevera durant uns minuts: si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més suc de poma; si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar-agar i feu que torni a arrencar el bull. Al web de l’Aula de cuina de Porto-Muiños trobareu informació sobre l’agar-agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.

Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. El motlle de silicona de platí de Lékué que hem utilitzat per a la foto s’anomena “Mini-cake”, facilita la feina i evita que es malmeti la gelatina.

Els apunts energètics

L’alga agar-agar té un efecte refrescant, és laxant i molt depurativa.

La gelatina de fruita és una manera encertada i saludable de refredar-nos internament quan calgui, ja sigui perquè som a l’estiu i fa calor o perquè hi ha algun senyal de foc intern (cara vermella, llengua vermella…). És un remei excel·lent per als adults que tenen massa gana i un bon berenar per als nens. Vegeu també la recepta de la Gelatina de móres.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de casa a menjar fruita i, a més, és ideal per berenar, a mig matí i fins i tot per esmorzar. L’agar-agar és una alga diferent de les altres: no és tan rica en minerals, però destaca perquè conté molta fibra. La gelatina de fruita és un dolç ideal per a persones que volen fer dieta.

Les móres són una fruita molt antioxidant. Es caracteritzen perquè són riques en vitamina C, fibra, potassi, i ferro, i en antocianidines, substàncies amb un gran poder antioxidant. Per aquest motiu, es fan imprescindibles per compensar l’excés de radicals lliures a què està sotmès l’organisme. A més, són una fruita de baix contingut calòric ja que tenen una gran quantitat d’aigua i pocs hidrats de carboni.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat