Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una manera divertida i difernts d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita. Ideal per prendre per berenar,a mig matí o fins i tot, per esmorzar!
Si aneu a collir móres, podeu congelar-ne unes quantes per a la resta de l’any. Renteu-les i escorreu-les amb cura abans de congelar-les.
La gelatina d’agar-agar és una alternativa saludable a les altres gelatines, ja que aporta fibra, vitamines i minerals a la dieta.
Abans de cobrir les móres amb la gelatina líquida, podeu comprovar la textura que tindrà un cop s’hagi refredat. Poseu-ne un parell de cullerades en un plat i deixeu-ho refredar a la nevera durant uns minuts: si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més suc de poma; si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar-agar i feu que torni a arrencar el bull. Al web de l’Aula de cuina de Porto-Muiños trobareu informació sobre l’agar-agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.
Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. El motlle de silicona de platí de Lékué que hem utilitzat per a la foto s’anomena “Mini-cake”, facilita la feina i evita que es malmeti la gelatina.
L’alga agar-agar té un efecte refrescant, és laxant i molt depurativa.
La gelatina de fruita és una manera encertada i saludable de refredar-nos internament quan calgui, ja sigui perquè som a l’estiu i fa calor o perquè hi ha algun senyal de foc intern (cara vermella, llengua vermella…). És un remei excel·lent per als adults que tenen massa gana i un bon berenar per als nens. Vegeu també la recepta de la Gelatina de móres.
És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de casa a menjar fruita i, a més, és ideal per berenar, a mig matí i fins i tot per esmorzar. L’agar-agar és una alga diferent de les altres: no és tan rica en minerals, però destaca perquè conté molta fibra. La gelatina de fruita és un dolç ideal per a persones que volen fer dieta.
Les móres són una fruita molt antioxidant. Es caracteritzen perquè són riques en vitamina C, fibra, potassi, i ferro, i en antocianidines, substàncies amb un gran poder antioxidant. Per aquest motiu, es fan imprescindibles per compensar l’excés de radicals lliures a què està sotmès l’organisme. A més, són una fruita de baix contingut calòric ja que tenen una gran quantitat d’aigua i pocs hidrats de carboni.