Vedella melosa amb xips de nyàmeres

Plat principal  |  Bernard Benbassat

Sabeu cuinar galtes de vedella? La clau és cuinar-les molt bé. Aquesta deliciosa recepta és d'alt nivell i alhora assequible per a tots els amateurs de la cuina.

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

Per a la vedella

  • 60 g d’oli de girasol de primera pressió en fred
  • 4 galtes de vedella netes
  • 300 g de ceba Grillons d’ un centímetre
  • 300 g de xampinyó émincé
  • 6 grans d’all pelats, sense germen, aixafats
  • 20 g de ceps secs sense rehidratar
  • 1 fulla de llorer
  • 1 g de farigola
  • 1 g de sajolida
  • 40 g de suc de llimona
  • 600 g de caldo de verdures
  • 8 g de sal

Per als xips

  • 400 g de nyàmeres amb pell, netes, tallades fines per fer xips
  • Oli de gira-sol per fregir

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Vedella melosa amb xips de nyàmeres

Plat principal  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Sabeu cuinar galtes de vedella? La clau és cuinar-les molt bé. Aquesta deliciosa recepta és d'alt nivell i alhora assequible per a tots els amateurs de la cuina.


Ingredients

Per a la vedella

  • 60 g d'oli de girasol de primera pressió en fred
  • 4 galtes de vedella netes
  • 300 g de ceba Grillons d' un centímetre
  • 300 g de xampinyó émincé
  • 6 grans d'all pelats, sense germen, aixafats
  • 20 g de ceps secs sense rehidratar
  • 1 fulla de llorer
  • 1 g de farigola
  • 1 g de sajolida
  • 40 g de suc de llimona
  • 600 g de caldo de verdures
  • 8 g de sal

Per als xips

  • 400 g de nyàmeres amb pell, netes, tallades fines per fer xips
  • Oli de gira-sol per fregir

Elaboració

Per a la vedella

  1. Escalfeu l'oli en una olla a pressió. Daureu les galtes per totes les seves cares. Decanteu-les i amb el mateix greix de les galtes, daureu primer la ceba.
  2. Afegiu el xampinyó, els alls i el cep. Daureu.
  3. Afegiu el llorer, la farigola i la sajolida. Ofegueu.
  4. Desgreixeu amb el suc de llimona. Evaporeu.
  5. Mulleu amb el caldo i saleu. Tanqueu l'olla a pressió i cuineu-ho durant 55 minuts.
  6. Decanteu les galtes amb compte. Refredeu-les. Quadriculeu-les i partiu-les en dues parts.
  7. Passeu tot el conjunt -excepte la fulla de llorer- al bol del Thermomix.
  8. Tritureu 4 segons al número 7.
  9. Passeu pel colador xinès i rectifiqueu de sal.

Per als xips

  1. Fregiu els xips amb l'oli a 160º, fins que quedin daurats. Escorreu-los.
  2. Manteniu-los en un recipient hermètic, en un lloc fresc i sec.

Per a la presentació

  1. Escalfeu la salsa.
  2. Greixeu una paella antiadherent amb oli de gira-sol.
  3. Escalfeu i daureu una cara de cada tros de carn, a foc lent i tapat.
  4. Poseu  2 o 3 cullerades soperes de salsa calenta als plats de servei precalentats.
  5. Col·loqueu la carn entre el plat i la salsa amb la cara daurada cap amunt.
  6. Acabeu la composició amb els xips naturals.
  7. Serviu calent.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

Per a la vedella

  1. Escalfeu l’oli en una olla a pressió. Daureu les galtes per totes les seves cares. Decanteu-les i amb el mateix greix de les galtes, daureu primer la ceba.
  2. Afegiu el xampinyó, els alls i el cep. Daureu.
  3. Afegiu el llorer, la farigola i la sajolida. Ofegueu.
  4. Desgreixeu amb el suc de llimona. Evaporeu.
  5. Mulleu amb el caldo i saleu. Tanqueu l’olla a pressió i cuineu-ho durant 55 minuts.
  6. Decanteu les galtes amb compte. Refredeu-les. Quadriculeu-les i partiu-les en dues parts.
  7. Passeu tot el conjunt -excepte la fulla de llorer- al bol del Thermomix.
  8. Tritureu 4 segons al número 7.
  9. Passeu pel colador xinès i rectifiqueu de sal.

Per als xips

  1. Fregiu els xips amb l’oli a 160º, fins que quedin daurats. Escorreu-los.
  2. Manteniu-los en un recipient hermètic, en un lloc fresc i sec.

Per a la presentació

  1. Escalfeu la salsa.
  2. Greixeu una paella antiadherent amb oli de gira-sol.
  3. Escalfeu i daureu una cara de cada tros de carn, a foc lent i tapat.
  4. Poseu  2 o 3 cullerades soperes de salsa calenta als plats de servei precalentats.
  5. Col·loqueu la carn entre el plat i la salsa amb la cara daurada cap amunt.
  6. Acabeu la composició amb els xips naturals.
  7. Serviu calent.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat