Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Vedella melosa amb xips de nyàmeres

Per a 8 persones

-L’Organització Mundial de la Salut recomana menjar carn dues vegades al mes com a molt. Avui és el dia!

-La carn, això sí, ha de ser ecològica i de qualitat.

-És millor que la consumiu per dinar. Tindreu més marge per pair-la i mengeu-la el dia que després no tingueu una pila de feina i reunions.

foto:Pau Esculies

Ingredients

  • 60 g d’oli de girasol de primera pressió en fred
  • 4 galtes de vedella netes
  • 300 g de ceba Grillons d’ un centímetre
  • 300 g de xampinyó émincé
  • 6 grans d’all pelats, sense gèrmen, aixafats
  • 20 g de ceps secs sense rehidratar
  • 1 fulla de llorer
  • 1 g de farigola
  • 1 g de sajolida
  • 40 g de suc de llimona
  • 600 g de caldo de verdures
  • 8 g de sal

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli en una olla a pressió. Daureu les galtes per totes les seves cares. Decanteu-les i amb el mateix greix de les galtes,  daureu primer la ceba.
  2. Afegiu el xampinyó, els alls i el cep. Daureu.
  3. Afegiu el llorer, la farigola i la sajolida. Ofegueu.
  4. Desgreixeu amb el suc de llimona. Evaporeu.
  5. Mulleu amb el caldo i saleu. Tanqueu l’olla a pressió i cuineu-ho durant 55 minuts.
  6. Decanteu les carrerilles amb compte. Refredeu-les. Quadriculeu-les i partiu-les en dues parts.
  7. Passeu tot el conjunt -excepte la fulla de llorer- al bol del Thermomix.
  8. Tritueu 4 segons al número 7.
  9. Passeu pel colador xinès i rectifiqueu de sal.

 

XIPS

Ingredients

  • 400 g de nyàmeres amb pell, netes, tallades fines per fer xips
  • Oli de girasol per fregir
  1. Fregiu els xips amb l’oli a 160º, fins que quedin daurats. Escorreu-los.
  2. Manteniu-los en un recipient hermètic, en un lloc fresc i sec.

Servei

  1. Escalfeu la salsa
  2. Greixeu una paella antiadherent amb oli de girasol.
  3. Escalfeu i daureu una cara de cada tros de carn, a foc lent i tapat.
  4. Poseu  2 o 3 cullerades soperes de salsa calenta als plats de servei precalentats.
  5. Col·loqueu la carn entre el plat i la salsa amb la cara daurada cap amunt.
  6. Acabeu la composició amb els xips naturals.
  7. Serviu calent.
PUBLICITAT

portada  —  amunt