Amanida premsada de llombarda i pastanaga

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Les hortalisses premsades tenen un efecte més refrescant que les cuites i mantenen tots els fitoquímics i les vitamines que no resisteixen la temperatura de cocció.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ¼ de col llombarda ratllada o tallada molt fina
  • 2 pastanagues pelades i ratllades
  • 1-2 cullerades de vinagre d’umeboshi
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol torrades
  • 2 cullerades de xucrut
  • 2 cullerades de julivert picat
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada i sal marina fina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida premsada de llombarda i pastanaga

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Les hortalisses premsades tenen un efecte més refrescant que les cuites i mantenen tots els fitoquímics i les vitamines que no resisteixen la temperatura de cocció.


Ingredients

  • ¼ de col llombarda ratllada o tallada molt fina
  • 2 pastanagues pelades i ratllades
  • 1-2 cullerades de vinagre d'umeboshi
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol torrades
  • 2 cullerades de xucrut
  • 2 cullerades de julivert picat
  • Oli d'oliva verge extra de primera premsada i sal marina fina

Elaboració

  1. Poseu la col en un plat fondo i condimenteu-la amb el vinagre d'umeboshi. Remeneu-la bé perquè s'impregni de vinagre.
  2. Poseu un altre plat idèntic sobre la col i premseu-la amb un pes a sobre, com a mínim durant 1 hora.
  3. Ratlleu la pastanaga en un bol gran, amaniu-la amb llimona i poseu-hi el punt de sal. Remeneu i amaniu amb oli.
  4. Escorreu la col i barregeu-la amb la pastanaga, la xucrut i el julivert.
  5. Amaniu-ho amb un bon raig d'oli i tireu-hi les llavors de gira-sol.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu la col en un plat fondo i condimenteu-la amb el vinagre d’umeboshi. Remeneu-la bé perquè s’impregni de vinagre.
  2. Poseu un altre plat idèntic sobre la col i premseu-la amb un pes a sobre, com a mínim durant 1 hora.
  3. Ratlleu la pastanaga en un bol gran, amaniu-la amb llimona i poseu-hi el punt de sal. Remeneu i amaniu amb oli.
  4. Escorreu la col i barregeu-la amb la pastanaga, la xucrut i el julivert.
  5. Amaniu-ho amb un bon raig d’oli i tireu-hi les llavors de gira-sol.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Premsar és un mètode de transformació de l’aliment per l’acció del condiment salat, la pressió exercida i el temps. No s’aplica foc per preservar els antioxidants de la col llombarda.

Altres mètodes per a premsar: fer servir una premsa de verdures o bé masegar-la una mica amb les mans fins que perdi turgència.

Els apunts energètics

Les hortalisses premsades tenen un efecte més refrescant que les cuites i mantenen els fitoquímics i les vitamines que no resisteixen la temperatura de cocció. Una bona manera de poder consumir la col llombarda preservant els antioxidants i evitant que provoqui tants gasos com la col totalment crua. Si encara provoqués gasos, tireu-hi un pessic de llavors de fonoll trinxades.

Una amanida que sorprèn pels seus colors, alhora que resulta idònia per mantenir l’estructura òssia en forma: els antioxidants eviten que els radicals lliures malmetin les fibre de col.lagen dels ossos.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Una amanida farcida d’antioxidants per ajudar a preparar la pell per al sol i per protegir-la de l’excés de radicals lliures. La col llombarda és rica en nutrients antioxidants. Conté vitamina C, vitamina E, betacarotè i minerals com seleni i zinc i compostos ensofrats. La pastanaga és molt rica en betacarotè, carotenoide imprescindible per a la millora del sistema immunològic i per protegir la pell i les mucoses de l’organisme. La xucrut és fantàstica per ajudar a equilibrar la flora intestinal.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat