Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Les hortalisses premsades tenen un efecte més refrescant que les cuites i mantenen tots els fitoquímics i les vitamines que no resisteixen la temperatura de cocció.
Premsar és un mètode de transformació de l’aliment per l’acció del condiment salat, la pressió exercida i el temps. No s’aplica foc per preservar els antioxidants de la col llombarda.
Altres mètodes per a premsar: fer servir una premsa de verdures o bé masegar-la una mica amb les mans fins que perdi turgència.
Les hortalisses premsades tenen un efecte més refrescant que les cuites i mantenen els fitoquímics i les vitamines que no resisteixen la temperatura de cocció. Una bona manera de poder consumir la col llombarda preservant els antioxidants i evitant que provoqui tants gasos com la col totalment crua. Si encara provoqués gasos, tireu-hi un pessic de llavors de fonoll trinxades.
Una amanida que sorprèn pels seus colors, alhora que resulta idònia per mantenir l’estructura òssia en forma: els antioxidants eviten que els radicals lliures malmetin les fibre de col.lagen dels ossos.
Una amanida farcida d’antioxidants per ajudar a preparar la pell per al sol i per protegir-la de l’excés de radicals lliures. La col llombarda és rica en nutrients antioxidants. Conté vitamina C, vitamina E, betacarotè i minerals com seleni i zinc i compostos ensofrats. La pastanaga és molt rica en betacarotè, carotenoide imprescindible per a la millora del sistema immunològic i per protegir la pell i les mucoses de l’organisme. La xucrut és fantàstica per ajudar a equilibrar la flora intestinal.