Pastís de mill i coliflor amb crema de carbassa

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una proposta nutritiva, calmant i saciant, ideal per estimular la digestió i per regular el nivell del sucre en sang.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 vas de mill rentat i escorregut
  • 3 vasos d’aigua mineral o caldo
  • 3 cebes tallades a quadradets
  • ½ coliflor, tallada petita
  • ¼ de culleradeta de cúrcuma i pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina

Per a la presentació

  • Crema de carbassa o salsa de tomàquet
  • Avellanes torrades, pelades i trossejades
  • Sèsam negre
  • Julivert o cibulet picat

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Pastís de mill i coliflor amb crema de carbassa

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Una proposta nutritiva, calmant i saciant, ideal per estimular la digestió i per regular el nivell del sucre en sang.


Ingredients

  • 1 vas de mill rentat i escorregut
  • 3 vasos d’aigua mineral o caldo
  • 3 cebes tallades a quadradets
  • ½ coliflor, tallada petita
  • ¼ de culleradeta de cúrcuma i pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina

Per a la presentació

  • Crema de carbassa o salsa de tomàquet
  • Avellanes torrades, pelades i trossejades
  • Sèsam negre
  • Julivert o cibulet picat

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, salteu les cebes, durant 10 minuts, amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal.
  2. En una paella sense oli, torreu el mill rentat fins que s’assequi. Vigileu que no canviï de color.
  3. Afegiu-lo a la ceba junt amb la cúrcuma, el pebre, la coliflor, l’aigua i mitja cullerada de sal. Tapeu-ho i feu-ho bullir. Coeu-ho a foc mitjà-suau durant 25-30 minuts o fins que s’hagi absorbit el líquid.
  4. Remeneu i aixafeu la massa amb un premsapatates o amb una espàtula fins a obtenir una massa homogènia.
  5. Aboqueu-ho en un motlle, aplaneu-ho i gratineu-ho uns quants minuts fins que es comenci a daurar.
  6. Cobriu el fons d’un plat amb tres cullerades de crema de carbassa o salsa de tomàquet.
  7. Damunt, col·loqueu-hi una porció de pastís de mill i decoreu-ho amb avellanes, sèsam negre i cibulet picat.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, salteu les cebes, durant 10 minuts, amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal.
  2. En una paella sense oli, torreu el mill rentat fins que s’assequi. Vigileu que no canviï de color.
  3. Afegiu-lo a la ceba junt amb la cúrcuma, el pebre, la coliflor, l’aigua i mitja cullerada de sal. Tapeu-ho i feu-ho bullir. Coeu-ho a foc mitjà-suau durant 25-30 minuts o fins que s’hagi absorbit el líquid.
  4. Remeneu i aixafeu la massa amb un premsapatates o amb una espàtula fins a obtenir una massa homogènia.
  5. Aboqueu-ho en un motlle, aplaneu-ho i gratineu-ho uns quants minuts fins que es comenci a daurar.
  6. Cobriu el fons d’un plat amb tres cullerades de crema de carbassa o salsa de tomàquet.
  7. Damunt, col·loqueu-hi una porció de pastís de mill i decoreu-ho amb avellanes, sèsam negre i cibulet picat.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El mill és un cereal eixut, i queda més amorosit si es cuina amb verdures. Un cop fred es compacta i es lliga i és ideal per fer croquetes, pastissos o per farcir verdures. Presenteu-ho amb una salsa cremosa.

Aquesta recepta admet moltes variants, tant d’ingredients com de presentació.

Els apunts energètics

El mill és un cereal sense gluten que reforça el sistema digestiu, dóna molta energia i escalfa el cos. Quan es torra abans de coure’l, té un efecte més alcalinitzant.

Si la coliflor provoqués gasos, escaldeu-la abans d’afegir-la al mill.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El mill és un cereal idoni per nodrir la melsa i també el sistema nerviós. Altament digestiu, és ric en lecitina i no conté gluten, la qual cosa el fa ideal per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten.

La proposta culinària del mill combinat amb la carbassa i la coliflor és molt nutritiva, calmant i saciant, ja que és un plat òptim per a les persones que sovint tendeixen a presentar ansietat pel dolç –la dolçor natural de les verdures proporciona la informació que necessita l’organisme per calmar aquest desig. A més, el mill és ric en hidrats de carboni complexos que afavoreixen nivells de sucre en sang estables.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat