Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una proposta nutritiva, calmant i saciant, ideal per estimular la digestió i per regular el nivell del sucre en sang.
El mill és un cereal eixut, i queda més amorosit si es cuina amb verdures. Un cop fred es compacta i es lliga i és ideal per fer croquetes, pastissos o per farcir verdures. Presenteu-ho amb una salsa cremosa.
Aquesta recepta admet moltes variants, tant d’ingredients com de presentació.
El mill és un cereal sense gluten que reforça el sistema digestiu, dóna molta energia i escalfa el cos. Quan es torra abans de coure’l, té un efecte més alcalinitzant.
Si la coliflor provoqués gasos, escaldeu-la abans d’afegir-la al mill.
El mill és un cereal idoni per nodrir la melsa i també el sistema nerviós. Altament digestiu, és ric en lecitina i no conté gluten, la qual cosa el fa ideal per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten.
La proposta culinària del mill combinat amb la carbassa i la coliflor és molt nutritiva, calmant i saciant, ja que és un plat òptim per a les persones que sovint tendeixen a presentar ansietat pel dolç –la dolçor natural de les verdures proporciona la informació que necessita l’organisme per calmar aquest desig. A més, el mill és ric en hidrats de carboni complexos que afavoreixen nivells de sucre en sang estables.