Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una manera ràpida i deliciosa de cuinar el fonoll; una hortalissa de tardor-hivern que aporta dolçor i ajuda a digerir.
El fonoll més prim i esvelt es fa servir més per cuinar; en canvi, el més arrodonit es talla prim per posar cru a les amanides.
Una hortalissa de tardor-hivern que aporta dolçor i ajuda a digerir.
El fonoll és una planta rica en fibra i poques calories. També té àcid fòlic (o vitamina B9), vitamina B3 i provitamina A. Pel que fa als minerals, destaca el potassi, i també conté tres tipus d’aminoàcids: alanina –ajuda a incrementar les defenses del sistema immunitari–, arginina –essencial en l’època de creixement i el desenvolupament correcte dels músculs– i histidina –vasodilatadora i estimulant dels sucs gàstrics.
El fonoll ajuda a pair i a combatre la sensació de nàusees i mareig, cosa que el converteix en un ingredient important a la cuina de les embarassades.