Paté de sardines i pastanaga

Una recepta ideal per a una festa si voleu oferir als vostres convidats un paté saludable i, sobretot, d'un gust excepcional.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 2 d'octubre 2011 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Per a 2 persones Un paté que de ben segur  triomfarà a  les  vostres festes. Una alternativa saludable als patés industrials, farcits de greixos saturats. Una bona font de calci i d'omega-3. Té un efecte contractiu i reforçant sobre l'organisme.

Paté de sardines i pastanaga
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 150 g de sardines conservades en oli d’oliva verge extra
  • 2-3 pastanagues ratllades fines
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 2 cullerades (30 ml) d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada (15 ml) de tahina integral sense torrar
  • 1 cullerada (15 ml) de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) de mostassa natural
  • Cibulet o julivert picat
Presentació
  • Torradetes d’espelta
  • Germinats de porro o d’alfals

ELABORACIÓ

  1. Escorreu l’oli de les sardines.
  2. Poseu tots els ingredients, amb les sardines senceres, al vas de la batedora o del robot de cuina i tritureu-los fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Poseu les torradetes d’espelta sobre una safata i col·loqueu-hi una cullerada de paté al damunt. Guarniu-ho amb germinats.

Apunts culinaris

Si no teniu batedora, barregeu tots els ingredients sobre un plat i trinxeu-los amb una forquilla.

Poseu-hi més o menys pastanagues per fer-lo més o menys fort. També podeu variar la quantitat de mostassa o de llimona, segons us agradi. Si no voleu que tingui gaire gust de sardina, escorreu totalment l’oli de la conserva i afegiu-n’hi de nou.

Recordeu, no aboqueu mai l’oli a l’aigüera, porteu-lo a la deixalleria.

Apunts energètics

El peix en conserva té un efecte contractiu i reforçant. Aquest paté sobre una bona torrada de pa d’espelta amb llevat mare resulta ideal per esmorzar o berenar quan s’ha de fer esforç físic o en època de creixement.

És un paté que sempre triomfa, i és el primer que s’acaba en festes on hi ha alcohol, ja que l’efecte reforçant de la proteïna animal en conserva compensa l’efecte expansiu i debilitant de l’alcohol.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquest paté de sardines és perfecte per fugir dels típics patés elaborats amb porc i que contenen una gran quantitat de greixos saturats, poc saludables per a l’organisme. En canvi, si apostem per un paté de peix blau ens assegurem una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, nutrient imprescindible per mantenir els nivells de colesterol i triglicèrids a ratlla i protegir la salut cardiovascular. Entre tota la varietat de peix blau, recomanem el consum freqüent de peix petit com la sardina o el seitó per evitar l’excés de metalls pesants que sovint es troben en peixos més grans, com la tonyina o el salmó. A més de la seva riquesa en omega-3, aquest paté conté una font interessant de calci, ja que triturem i aprofitem també l’espina de la sardina.

portada  —  amunt

Paté de sardines i pastanaga

Una recepta ideal per a una festa si voleu oferir als vostres convidats un paté saludable i, sobretot, d'un gust excepcional.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 2 d'octubre 2011 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Paté de sardines i pastanagaXef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difón l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Biospace a Barcelona. També organitza vacances culinàries.

www.montsevallory.com

La recepta

Paté de sardines i pastanaga

Per a 2 persones

Un paté que de ben segur  triomfarà a  les  vostres festes.

Una alternativa saludable als patés industrials, farcits de greixos saturats.

Una bona font de calci i d’omega-3.

Té un efecte contractiu i reforçant sobre l’organisme.

Foto: Pau Esculies

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 150 g de sardines conservades en oli d’oliva verge extra
  • 2-3 pastanagues ratllades fines
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 2 cullerades (30 ml) d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada (15 ml) de tahina integral sense torrar
  • 1 cullerada (15 ml) de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) de mostassa natural
  • Cibulet o julivert picat

Presentació

  • Torradetes d’espelta
  • Germinats de porro o d’alfals

Elaboració

  1. Escorreu l’oli de les sardines.
  2. Poseu tots els ingredients, amb les sardines senceres, al vas de la batedora o del robot de cuina i tritureu-los fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Poseu les torradetes d’espelta sobre una safata i col·loqueu-hi una cullerada de paté al damunt. Guarniu-ho amb germinats.

Apunts culinaris

Si no teniu batedora, barregeu tots els ingredients sobre un plat i trinxeu-los amb una forquilla.

Poseu-hi més o menys pastanagues per fer-lo més o menys fort. També podeu variar la quantitat de mostassa o de llimona, segons us agradi. Si no voleu que tingui gaire gust de sardina, escorreu totalment l’oli de la conserva i afegiu-n’hi de nou.

Recordeu, no aboqueu mai l’oli a l’aigüera, porteu-lo a la deixalleria.

[/destacat

Apunts energètics

El peix en conserva té un efecte contractiu i reforçant. Aquest paté sobre una bona torrada de pa d’espelta amb llevat mare resulta ideal per esmorzar o berenar quan s’ha de fer esforç físic o en època de creixement.

És un paté que sempre triomfa, i és el primer que s’acaba en festes on hi ha alcohol, ja que l’efecte reforçant de la proteïna animal en conserva compensa l’efecte expansiu i debilitant de l’alcohol.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquest paté de sardines és perfecte per fugir dels típics patés elaborats amb porc i que contenen una gran quantitat de greixos saturats, poc saludables per a l’organisme. En canvi, si apostem per un paté de peix blau ens assegurem una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, nutrient imprescindible per mantenir els nivells de colesterol i triglicèrids a ratlla i protegir la salut cardiovascular. Entre tota la varietat de peix blau, recomanem el consum freqüent de peix petit com la sardina o el seitó per evitar l’excés de metalls pesants que sovint es troben en peixos més grans, com la tonyina o el salmó. A més de la seva riquesa en omega-3, aquest paté conté una font interessant de calci, ja que triturem i aprofitem també l’espina de la sardina.

 

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt