Una alternativa saludable als patés industrials farcits de greixos saturat que de ben segur triomfarà a les vostres festes.

Una recepta ideal per a una festa si voleu oferir als vostres convidats un paté saludable i, sobretot, d'un gust excepcional.
Una alternativa saludable als patés industrials farcits de greixos saturat que de ben segur triomfarà a les vostres festes.
Si no teniu batedora, barregeu tots els ingredients sobre un plat i trinxeu-los amb una forquilla.
Poseu-hi més o menys pastanagues per fer-lo més o menys fort. També podeu variar la quantitat de mostassa o de llimona, segons us agradi. Si no voleu que tingui gaire gust de sardina, escorreu totalment l’oli de la conserva i afegiu-n’hi de nou.
Recordeu, no aboqueu mai l’oli a l’aigüera, porteu-lo a la deixalleria.
El peix en conserva té un efecte contractiu i reforçant. Aquest paté sobre una bona torrada de pa d’espelta amb llevat mare resulta ideal per esmorzar o berenar quan s’ha de fer esforç físic o en època de creixement.
És un paté que sempre triomfa, i és el primer que s’acaba en festes on hi ha alcohol, ja que l’efecte reforçant de la proteïna animal en conserva compensa l’efecte expansiu i debilitant de l’alcohol.
Aquest paté de sardines és perfecte per fugir dels típics patés elaborats amb porc i que contenen una gran quantitat de greixos saturats, poc saludables per a l’organisme. En canvi, si apostem per un paté de peix blau ens assegurem una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, nutrient imprescindible per mantenir els nivells de colesterol i triglicèrids a ratlla i protegir la salut cardiovascular.
Entre tota la varietat de peix blau, recomanem el consum freqüent de peix petit com la sardina o el seitó per evitar l’excés de metalls pesants que sovint es troben en peixos més grans, com la tonyina o el salmó. A més de la seva riquesa en omega-3, aquest paté conté una font interessant de calci, ja que triturem i aprofitem també l’espina de la sardina.