Paté de sardines i pastanaga

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una alternativa saludable als patés industrials farcits de greixos saturat que de ben segur triomfarà a les vostres festes.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 150 g de sardines conservades en oli d’oliva verge extra
  • 2-3 pastanagues ratllades fines
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 2 cullerades (30 ml) d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada (15 ml) de tahina integral sense torrar *
  • 1 cullerada (15 ml) de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) de mostassa natural
  • Cibulet o julivert picat

Per a la presentació (opcional)

  • Torradetes d’espelta **
  • Germinats de porro o d’alfals

* Evitar pels al·lèrgics al sèsa,

**Escollir una opció sense gluten per a dietes sense gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Paté de sardines i pastanaga

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Una alternativa saludable als patés industrials farcits de greixos saturat que de ben segur triomfarà a les vostres festes.


Ingredients

  • 150 g de sardines conservades en oli d’oliva verge extra
  • 2-3 pastanagues ratllades fines
  • 2 cullerades (30 ml) de suc de llimona
  • 2 cullerades (30 ml) d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada (15 ml) de tahina integral sense torrar *
  • 1 cullerada (15 ml) de salsa de soja
  • 1 culleradeta (5 ml) de mostassa natural
  • Cibulet o julivert picat

Per a la presentació (opcional)

  • Torradetes d’espelta **
  • Germinats de porro o d’alfals
* Evitar pels al·lèrgics al sèsa, **Escollir una opció sense gluten per a dietes sense gluten

Elaboració

  1. Escorreu l’oli de les sardines.
  2. Poseu tots els ingredients, amb les sardines senceres, al vas de la batedora o del robot de cuina i tritureu-los fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Poseu les torradetes d’espelta sobre una safata i col·loqueu-hi una cullerada de paté al damunt. Guarniu-ho amb germinats.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Escorreu l’oli de les sardines.
  2. Poseu tots els ingredients, amb les sardines senceres, al vas de la batedora o del robot de cuina i tritureu-los fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Poseu les torradetes d’espelta sobre una safata i col·loqueu-hi una cullerada de paté al damunt. Guarniu-ho amb germinats.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si no teniu batedora, barregeu tots els ingredients sobre un plat i trinxeu-los amb una forquilla.

Poseu-hi més o menys pastanagues per fer-lo més o menys fort. També podeu variar la quantitat de mostassa o de llimona, segons us agradi. Si no voleu que tingui gaire gust de sardina, escorreu totalment l’oli de la conserva i afegiu-n’hi de nou.

Recordeu, no aboqueu mai l’oli a l’aigüera, porteu-lo a la deixalleria.

Els apunts energètics

El peix en conserva té un efecte contractiu i reforçant. Aquest paté sobre una bona torrada de pa d’espelta amb llevat mare resulta ideal per esmorzar o berenar quan s’ha de fer esforç físic o en època de creixement.

És un paté que sempre triomfa, i és el primer que s’acaba en festes on hi ha alcohol, ja que l’efecte reforçant de la proteïna animal en conserva compensa l’efecte expansiu i debilitant de l’alcohol.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquest paté de sardines és perfecte per fugir dels típics patés elaborats amb porc i que contenen una gran quantitat de greixos saturats, poc saludables per a l’organisme. En canvi, si apostem per un paté de peix blau ens assegurem una font excel·lent d’àcids grassos essencials omega-3, nutrient imprescindible per mantenir els nivells de colesterol i triglicèrids a ratlla i protegir la salut cardiovascular.

Entre tota la varietat de peix blau, recomanem el consum freqüent de peix petit com la sardina o el seitó per evitar l’excés de metalls pesants que sovint es troben en peixos més grans, com la tonyina o el salmó. A més de la seva riquesa en omega-3, aquest paté conté una font interessant de calci, ja que triturem i aprofitem també l’espina de la sardina.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat