Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una sopa cremosa i dolça, sense làctics, perfecta per als mesos més freds de l'any on la verdura estrella és la coliflor.
Us presento una versió vegetariana sense làctics de la “Crema de coliflor con tartar de algas al curry y mejillones”, publicada al llibre Cocina con algas by Portomuiños. La nata queda substituïda per la crema d’ametlles blanques.
Per obtenir una crema ben blanca eviteu enrossir massa les cebes i procureu que la coliflor quedi al dente. Si la coliflor us provoca gasos, escaldeu-la abans d’afegir-la a les cebes.
La recepta admet llet de civada en lloc d’aigua, i pebre negre en lloc de nou moscada.
El Tartare de algas al natural de Porto-Muiños dóna un punt festiu al plat, per la polaritat de sabors i l’elegància de la combinació de blanc i negre.
És una proposta cremosa sense necessitat de recórrer als làctics. La cremositat s’obté de la ceba ben cuinada i de la untuositat de la crema d’ametlla blanca. És una sopa de tardor idònia per mantenir els pulmons en forma.
La coliflor és una verdura molt rica en aigua, minerals, fibra, vitamines i hidrats de carboni. Cuinada en crema resulta un plat dolç i molt suau al paladar. De fet, és ideal per a persones que acostumen a presentar ansietat pel dolç, ja que aquesta crema els ajudarà a calmar el desig per aquest sabor. A part, també és una bona font de vitamines del grup B, nutrients necessaris per a la salut del sistema nerviós.
La crema d’ametlles blanques no només dóna una consistència més cremosa al plat, sinó que també és molt rica en calci. Juntament amb les algues que s’afegeixen a la presentació, esdevé un plat molt adequat per a les persones interessades a cuidar-se els ossos.