Torradeta amb foie de mar i tàrtar d’algues

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Voleu sorprendre amb una delicatessen que segur que els teus comensals no han provat mai? Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues. Una combinació excel·lent per reforçar-nos interiorment. I que a més, és exquisit!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 - 20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 llauna de fetge de rap al natural PortoMuiños 
  • 1 pot de tàrtar d’algues al natural PortoMuiños
  • 8 torradetes d’espelta
  • Pebre negre acabat de moldre

Dieta

  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Torradeta amb foie de mar i tàrtar d’algues

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 - 20 minuts

Voleu sorprendre amb una delicatessen que segur que els teus comensals no han provat mai? Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues. Una combinació excel·lent per reforçar-nos interiorment. I que a més, és exquisit!


Ingredients

  • 1 llauna de fetge de rap al natural PortoMuiños 
  • 1 pot de tàrtar d’algues al natural PortoMuiños
  • 8 torradetes d’espelta
  • Pebre negre acabat de moldre

Elaboració

  1. Traieu el fetge de rap de la llauna vigilant que no es trenqui.
  2. Talleu-lo en vuit trossos i deixeu-lo a temperatura ambient.
  3. Cobriu cada torrada amb una cullerada de tàrtar d’algues i poseu-hi un tall de fetge de rap al damunt.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Traieu el fetge de rap de la llauna vigilant que no es trenqui.
  2. Talleu-lo en vuit trossos i deixeu-lo a temperatura ambient.
  3. Cobriu cada torrada amb una cullerada de tàrtar d’algues i poseu-hi un tall de fetge de rap al damunt.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Aquest canapè és ràpid de preparar, lleuger i amb un gust de mar deliciós. Si el voleu més salat, amaniu els trossos de fetge de rap amb unes gotes de vinagre d’ume. Admet variants, com una llesca d’alvocat sota el tàrtar d’algues o substituir el tàrtar per un tall de poma caramel·litzada amanida amb balsàmic. Al Japó, el fetge de rap el consideren una autèntica delícia i és caríssim. Aquí no s’aprecia tant el seu valor nutricional i gastronòmic i és barat. Aquesta conserva per esterilització que ens ofereix Porto Muiños és molt convenient, però també podeu comprar-lo ben fresc al mercat i coure’l al vapor. Trobareu receptes a Internet.

Els apunts energètics

El fetge de rap és un greix de gust bastant neutre que combina bé amb sabors forts com l’àcid del vinagre del tàrtar. Alhora, el sabor àcid del tàrtar ajuda a digerir els greixos. També hi queda molt bé el vinagre balsàmic, per la combinació àcid-dolç.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El fetge de rap és una bona alternativa al fetge d’ànec. Tradicionalment, el fetge de rap s’ha recomanat per reforçar la sang en general i com a font de ferro en cas d’anèmia. Com tots els aliments que vénen del mar, és ric en minerals, vitamines i greixos saludables. El tàrtar d’algues és una combinació excel·lent per reforçar els ossos, ja que l’àcid del vinagre ajuda a assimilar millor els minerals de les algues.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat