Torradeta amb foie de mar i tàrtar d’algues

Voleu sorprendre amb una delicatessen que segur que els teus comensals no han provat mai? Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues. És exquisit!

17 de gener 2012 | Actualitzat el 11 d'abril 2021

Voleu sorprendre amb una delicatessen que segur que els teus comensals no han provat mai? Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues. Una combinació excel·lent per reforçar-nos interiorment. I que a més, és exquisit!

Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 1 llauna de fetge de rap al natural PortoMuiños 
  • 1 pot de tàrtar d’algues al natural PortoMuiños
  • 8 torradetes d’espelta
  • Pebre negre acabat de moldre

ELABORACIÓ

  1. Traieu el fetge de rap de la llauna vigilant que no es trenqui.
  2. Talleu-lo en vuit trossos i deixeu-lo a temperatura ambient.
  3. Cobriu cada torrada amb una cullerada de tàrtar d’algues i poseu-hi un tall de fetge de rap al damunt.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Aquest canapè és ràpid de preparar, lleuger i amb un gust de mar deliciós. Si el voleu més salat, amaniu els trossos de fetge de rap amb unes gotes de vinagre d’ume. Admet variants, com una llesca d’alvocat sota el tàrtar d’algues o substituir el tàrtar per un tall de poma caramel·litzada amanida amb balsàmic. Al Japó, el fetge de rap el consideren una autèntica delícia i és caríssim. Aquí no s’aprecia tant el seu valor nutricional i gastronòmic i és barat. Aquesta conserva per esterilització que ens ofereix Porto Muiños és molt convenient, però també podeu comprar-lo ben fresc al mercat i coure’l al vapor. Trobareu receptes a Internet.

Els apunts energètics

El fetge de rap és un greix de gust bastant neutre que combina bé amb sabors forts com l’àcid del vinagre del tàrtar. Alhora, el sabor àcid del tàrtar ajuda a digerir els greixos. També hi queda molt bé el vinagre balsàmic, per la combinació àcid-dolç.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El fetge de rap és una bona alternativa al fetge d’ànec. Tradicionalment, el fetge de rap s’ha recomanat per reforçar la sang en general i com a font de ferro en cas d’anèmia. Com tots els aliments que vénen del mar, és ric en minerals, vitamines i greixos saludables. El tàrtar d’algues és una combinació excel·lent per reforçar els ossos, ja que l’àcid del vinagre ajuda a assimilar millor els minerals de les algues.

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat