Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Voleu sorprendre amb una delicatessen que segur que els teus comensals no han provat mai? Torradeta amb foie de mar i tàrtar d'algues. Una combinació excel·lent per reforçar-nos interiorment. I que a més, és exquisit!
Aquest canapè és ràpid de preparar, lleuger i amb un gust de mar deliciós. Si el voleu més salat, amaniu els trossos de fetge de rap amb unes gotes de vinagre d’ume. Admet variants, com una llesca d’alvocat sota el tàrtar d’algues o substituir el tàrtar per un tall de poma caramel·litzada amanida amb balsàmic. Al Japó, el fetge de rap el consideren una autèntica delícia i és caríssim. Aquí no s’aprecia tant el seu valor nutricional i gastronòmic i és barat. Aquesta conserva per esterilització que ens ofereix Porto Muiños és molt convenient, però també podeu comprar-lo ben fresc al mercat i coure’l al vapor. Trobareu receptes a Internet.
El fetge de rap és un greix de gust bastant neutre que combina bé amb sabors forts com l’àcid del vinagre del tàrtar. Alhora, el sabor àcid del tàrtar ajuda a digerir els greixos. També hi queda molt bé el vinagre balsàmic, per la combinació àcid-dolç.
El fetge de rap és una bona alternativa al fetge d’ànec. Tradicionalment, el fetge de rap s’ha recomanat per reforçar la sang en general i com a font de ferro en cas d’anèmia. Com tots els aliments que vénen del mar, és ric en minerals, vitamines i greixos saludables. El tàrtar d’algues és una combinació excel·lent per reforçar els ossos, ja que l’àcid del vinagre ajuda a assimilar millor els minerals de les algues.