Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Les xips de kale deshidratada són tendència en l’alimentació saludable i són més fàcils de fer a casa del que sembla. Es poden fer tant amb deshidratadora com al forn suau vigilant que no perdin el color verd.
*Depenent del llevat escollit, tindreu versió amb gluten o sense.
Les xips de kale deshidratada són tendència en l’alimentació saludable: les serveixen en molts restaurants, com el Flax&Kale de Barcelona o el Kombu de Sant Cugat, les venen a les botigues bio i resulten un snack o aperitiu ideal, molt ben trobat i farcit de nutrients!
Notícia: són més fàcils de fer a casa del que sembla. Les xips es mantenen molt verdes i cruixents fetes amb deshidratadora, però també es poden fer a forn suau, vigilant que no perdin el color verd: tan aviat s’ha evaporat tota la humitat interna, comencen a tornar-se de color torrat i es cremen.
Aquesta és la meva versió suau, amb wasabi, inspirada en les xips de kale amb pebre de Caiena de Rebecca Leffler, que sempre tenen èxit als aperitius festius, però que podrien resultar massa picants com a snack diari. Feu servir wasabi en pols de qualitat, per no perdre’n les propietats. És un picant neutre, que ni refreda ni escalfa i un antimicrobià natural molt potent; a banda que estimula la secreció nasal i descongestiona les vies respiratòries altes.
La col kale pertany a la subfamília de les cols Brassica oleracea, de fulles verdes i carnoses. En aquest mateix grup també trobem hortalisses com el bròquil, la coliflor i les cols de Brussel·les. La col verda arrissada destaca perquè conté molts fitonutrients amb gran poder antioxidant i protector de les cèl·lules, conté molt de ferro, calci (té 135 mg de calci per cada 100 g) i vitamina C (té 120 mg de vitamina C per cada 100 g).