Salmorejo

Plat principal, Aperitius  |  Lucía Gómez

Aquesta recepta és brutal! De debò que no té absolutament res a envejar al salmorejo cordovès. Després de trobar-los tant a faltar durant tota la tardor, l'hivern i la primavera…, per fi, comencem a trobar altre cop els tomàquets.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • ½ quilo de tomàquets
  • 1 all
  • ½ alvocat
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • Una mica de sal
  • 4 tomàquets secs

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Salmorejo

Plat principal, Aperitius  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Aquesta recepta és brutal! De debò que no té absolutament res a envejar al salmorejo cordovès. Després de trobar-los tant a faltar durant tota la tardor, l'hivern i la primavera…, per fi, comencem a trobar altre cop els tomàquets.


Ingredients

  • ½ quilo de tomàquets
  • 1 all
  • ½ alvocat
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • Una mica de sal
  • 4 tomàquets secs

Elaboració

  1. Rehidrateu els tomàquets amb aigua calenta durant 15 minuts.
  2. Mentrestant, poseu en la batedora els tomàquets, l'all, l'alvocat, el vinagre i la sal. Bateu-ho tot molt bé fins que quedi una textura cremosa; si no teniu una bona batedora, passeu-ho per un xinès i després un altre cop a la batedora.
  3. El pas més important de tots, el que serveix tant per espessir aquest salmorejo com qualsevol crema, consisteix a tirar l'oli a poc a poc, com si fos un fil d'or daurat fins que el plat vagi espessint.
  4. Poseu-lo a la nevera per prendre’l ben fred i, a l'hora de servir-lo, afegiu-hi els tomàquets tallats i un rajolí més d'oli.

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

  1. Rehidrateu els tomàquets amb aigua calenta durant 15 minuts.
  2. Mentrestant, poseu en la batedora els tomàquets, l’all, l’alvocat, el vinagre i la sal. Bateu-ho tot molt bé fins que quedi una textura cremosa; si no teniu una bona batedora, passeu-ho per un xinès i després un altre cop a la batedora.
  3. El pas més important de tots, el que serveix tant per espessir aquest salmorejo com qualsevol crema, consisteix a tirar l’oli a poc a poc, com si fos un fil d’or daurat fins que el plat vagi espessint.
  4. Poseu-lo a la nevera per prendre’l ben fred i, a l’hora de servir-lo, afegiu-hi els tomàquets tallats i un rajolí més d’oli.

Els apunts de la Lucía Gómez

Sincerament no crec que valgui la pena menjar tomàquets durant tot l’any: una, per sabor (no saben a res) i dues, per salut; la terra és molt mes sàvia que nosaltres i, si no dóna tomàquets en altres èpoques de l’any, deu ser perquè no n’hem de menjar. Per fer una alimentació saludable, només cal tenir una mica de sentit comú. Els tomàquets, per exemple, hidraten: per això es donen a l’estiu i no a l’hivern.

El salmorejo és una mena de gaspatxo però molt més dens, que es pot fer servir per untar o per menjar amb cullera. Quin problema té? Doncs que, encara que porti moltes coses riques en nutrients com all, oli d’oliva o tomàquets, també porta molt de pa. I, a més, sempre l’acompanyen de pernil i ou.

Voleu saber quin és el meu truc infal·lible per aconseguir aquesta textura única? Hi poso alvocat i li afegeixo l’oli, a poc a poc, ja al final.

Com a tòping, he substituït el pernil tradicional per tomàquets secs rehidratats, que li donen un toc genial!

IMG_6426

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat