Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Unes postres o un berenar saludable, lleuger i deliciós per quan és temps de mores.
Per elaborar el batut de móres podeu substituir la llet d’arròs per suc de poma o llet d’ametlla. La llet d’avellanes endolcida amb malta de cereal fa la funció d’endolcidor. Segons l’adaptació que en feu, haureu d’afegir-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs.
En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar més quantitat: 5 cullerades (75 ml) de flocs. A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts, amb l’essència de vainilla i uns quants granets de sal.
Els motlles desmuntables de silicona de platí amb una base de vidre o ceràmica que no es ratlla en tallar són ideals per a aquest tipus de pastís, ja que permeten treure els laterals sense malmetre la gelatina
L’alga agar-agar té un efecte extremament refrescant, és laxant i molt depurativa.
Les móres són una fruita excel·lent pels bioflavonoides, i el seu contingut en vitamina C i en betacarotè les converteix en magnífiques antioxidants.
La gelatina de móres és un deliciós remei per als ulls, estrella en la dieta antiaging de finals d’estiu i principis de tardor.
Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin en la seva totalitat.
Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.