Gelatina de móres

Unes postres o un berenar saludable i delicioses. Les móres són una fruita excel·lent pels bioflavonoides, i el seu contingut en vitamina C i en betacarotè les converteix en magnífiques antioxidants.

26 de setembre 2011 | Actualitzat el 14 de setembre 2020

Unes postres o un berenar saludable, lleuger i deliciós. Les móres són una fruita excel·lent pels bioflavonoides, i el seu contingut en vitamina C i en betacarotè les converteix en magnífiques antioxidants.

Gelatina de móres
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

Per al batut de móres

 • 500 ml de llet d’arròs i avellanes de La finestra sul cielo
 • 500 g de móres fresques

Per a la gelatina de móres

 • 1 vas (250 ml) de batut de móres
 • 1 vas de llet d’arròs i avellanes
 • 1 vas de compota de poma
 • 2 culleradetes (4 g) d’agar-agar en pols de Porto-Muiños
 • ½ culleradeta (2,5 g) d’essència natural de vainilla o ½ beina de vainilla oberta
 • Uns quants granets de sal marina

Presentació

 • Coco ratllat
 • Móres fresques
 • Fulletes fresques de menta o d’estèvia

ELABORACIÓ

 1. Renteu les móres sota l’aixeta i poseu-les al vas de la batedora. Tritureu-les amb la llet d’arròs.
 2. Passeu-les pel colador xinès per treure’n la grana i obtenir un batut fi.
 3. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar, uns quants granets de sal i l’essència de vainilla. Feu que arrenqui el bull i aneu-ho remenant amb un batedor de mà.
 4. Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la compota de poma i el batut de móres.
 5. Remeneu-ho i aboqueu-ho en un motlle desmuntable que permeti aconseguir un gruix d’uns 6 cm. Deixeu-ho quallar a la nevera 2 hores.
 6. Traieu la gelatina del motllo i guarniu-la amb unes quantes móres sobre un llit de coco ratllat, combinades amb fulles tendres de menta o d’estèvia

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Per elaborar el batut de móres podeu substituir la llet d’arròs per suc de poma o llet d’ametlla. La llet d’avellanes endolcida amb malta de cereal fa la funció d’endolcidor. Segons l’adaptació que en feu, haureu d’afegir-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs.

En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar més quantitat: 5 cullerades (75 ml) de flocs. A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts, amb l’essència de vainilla i uns quants granets de sal.

Els motlles desmuntables de silicona de platí amb una base de vidre o ceràmica que no es ratlla en tallar són ideals per a aquest tipus de pastís, ja que permeten treure els laterals sense malmetre la gelatina

Apunts energètics

L’alga agar-agar té un efecte extremament refrescant, és laxant i molt depurativa.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les móres són una fruita excel·lent pels bioflavonoides, i el seu contingut en vitamina C i en betacarotè les converteix en magnífiques antioxidants.

La gelatina de móres és un deliciós remei per als ulls, estrella en la dieta antiaging de finals d’estiu i principis de tardor.

Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin en la seva totalitat.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

portada  —  amunt