Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
La pasta elaborada amb llentia vermella resulta una alternativa fàcil i nutritiva quan es vol pasta sense gluten.
Aquests espirals tan elegants estan elaborats exclusivament amb farina de llentia vermella, una alternativa nutritiva quan es busca pasta sense gluten.
Tingueu en compte els minuts que indica el fabricant, però és una pasta que ha d’estar ben cuita, a diferència de la pasta de blat. Cal vigilar més el punt de cocció amb aquesta pasta, perquè passa d’estar dura a desfer-se ràpid. Un cop colada, amaniu-la amb oli per evitar que s’enganxi.
La recepta admet varietat de verdures i llavors o condiments, com el condiment casolà per a la pasta (vegeu la recepta aquí).
La pasta feta amb llentia vermella té els beneficis d’aquest llegum. Destaca per un gran valor nutricional i perquè és molt digerible, ja que no té pell o pellofa. És rica en ferro, zinc, seleni, àcid fòlic, fòsfor i manganès, i en vitamines del grup B.
La ruca és una planta que pertany a la família de les brassicàcies, que creix en gran part d’Europa en estat silvestre, i es caracteritza per un color verd intens molt vistós i un sabor amargant. Les fulles són riques en carotenoides, sobretot zeaxantina i luteïna, pigments amb propietats antioxidants molt importants per a la protecció del globus ocular davant de les radiacions ultraviolades.
Les pipes de gira-sol són riques en vitamina E, calci, fòsfor i àcids grassos essencials. Tenen beneficis cardiovasculars i són ideals per als nens, esportistes i persones amb activitat cerebral important. També són bones per a la pell ja que contenen vitamina E i greixos saludables.