Espirals de llentia vermella i tàperes

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La pasta elaborada amb llentia vermella resulta una alternativa fàcil i nutritiva quan es vol pasta sense gluten.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 250 g d’espirals de llentia vermella
  • 1 grapat de ruca
  • 1 grapat d’olives vermelles
  • 4 tomacons assecats al sol, trossejats
  • 2 cullerades de tàperes
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol torrades
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal marina fina
  • Cibulet picat
  • Orenga fresca o seca

Per amanir la pasta bullida

  • 1 cullerada (15 ml) d’oli de gira-sol premsat en fred
  • 1 culleradeta (5 ml) de vinagre d’umebohi

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Espirals de llentia vermella i tàperes

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

La pasta elaborada amb llentia vermella resulta una alternativa fàcil i nutritiva quan es vol pasta sense gluten.


Ingredients

  • 250 g d’espirals de llentia vermella
  • 1 grapat de ruca
  • 1 grapat d’olives vermelles
  • 4 tomacons assecats al sol, trossejats
  • 2 cullerades de tàperes
  • 2 cullerades de llavors de gira-sol torrades
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal marina fina
  • Cibulet picat
  • Orenga fresca o seca

Per amanir la pasta bullida

  • 1 cullerada (15 ml) d’oli de gira-sol premsat en fred
  • 1 culleradeta (5 ml) de vinagre d’umebohi

Elaboració

  1. Bulliu la pasta amb aigua salada durant cinc minuts.
  2. Escorreu-la, passeu-la en un bol i amaniu-la immediatament amb una mica d’oli.
  3. Barregeu-la amb les tàperes, els tomacons, les olives, la ruca i amaniu-la amb oli i un rajolí de vinagre d’ume.
  4. Tireu-hi les pipes i el cibulet per sobre.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu la pasta amb aigua salada durant cinc minuts.
  2. Escorreu-la, passeu-la en un bol i amaniu-la immediatament amb una mica d’oli.
  3. Barregeu-la amb les tàperes, els tomacons, les olives, la ruca i amaniu-la amb oli i un rajolí de vinagre d’ume.
  4. Tireu-hi les pipes i el cibulet per sobre.

El apunts culinaris

Aquests espirals tan elegants estan elaborats exclusivament amb farina de llentia vermella, una alternativa nutritiva quan es busca pasta sense gluten.

Tingueu en compte els minuts que indica el fabricant, però és una pasta que ha d’estar ben cuita, a diferència de la pasta de blat. Cal vigilar més el punt de cocció amb aquesta pasta, perquè passa d’estar dura a desfer-se ràpid. Un cop colada, amaniu-la amb oli per evitar que s’enganxi.

La recepta admet varietat de verdures i llavors o condiments, com el condiment casolà per a la pasta (vegeu la recepta aquí).

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La pasta feta amb llentia vermella té els beneficis d’aquest llegum. Destaca per un gran valor nutricional i perquè és molt digerible, ja que no té pell o pellofa. És rica en ferro, zinc, seleni, àcid fòlic, fòsfor i manganès, i en vitamines del grup B.

La ruca és una planta que pertany a la família de les brassicàcies, que creix en gran part d’Europa en estat silvestre, i es caracteritza per un color verd intens molt vistós i un sabor amargant. Les fulles són riques en carotenoides, sobretot zeaxantina i luteïna, pigments amb propietats antioxidants molt importants per a la protecció del globus ocular davant de les radiacions ultraviolades.

Les pipes de gira-sol són riques en vitamina E, calci, fòsfor i àcids grassos essencials. Tenen beneficis cardiovasculars i són ideals per als nens, esportistes i persones amb activitat cerebral important. També són bones per a la pell ja que contenen vitamina E i greixos saludables.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat