Gelatina de préssec amb aroma de taronja

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita, i a més és ideal per prendre per berenar o a mig matí, o fins i tot per esmorzar!

  • Racions:
    6 - 8 racions
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts + 2 hores de refredat
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 2 vasos (500 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa afegida
  • 2 vasos (500 ml) de préssec de vinya
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladures de taronja eco
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • Uns granets de sal

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Gelatina de préssec amb aroma de taronja

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6 - 8 racions
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts + 2 hores de refredat

És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita, i a més és ideal per prendre per berenar o a mig matí, o fins i tot per esmorzar!


Ingredients

  • 1 cullerada (15 ml, 6 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 2 vasos (500 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa afegida
  • 2 vasos (500 ml) de préssec de vinya
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladures de taronja eco
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • Uns granets de sal

Elaboració

  1. Barregeu l’agar-agar amb el suc i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure destapat a foc suau un parell de minuts.
  2. Aparteu-ho del foc i incorporeu-hi les ratlladures de taronja i la melassa.
  3. Deixeu-ho refredar una estona, tot remenant de tant en tant, mentre trossegeu els préssecs.
  4. Ompliu els motlles amb préssec i cobriu-ho tot amb la gelatina de poma. Deixeu-ho refredar un parell d’hores −o fins que la gelatina s’hagi gelificat− per poder desemmotllar-ho bé.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Barregeu l’agar-agar amb el suc i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure destapat a foc suau un parell de minuts.
  2. Aparteu-ho del foc i incorporeu-hi les ratlladures de taronja i la melassa.
  3. Deixeu-ho refredar una estona, tot remenant de tant en tant, mentre trossegeu els préssecs.
  4. Ompliu els motlles amb préssec i cobriu-ho tot amb la gelatina de poma. Deixeu-ho refredar un parell d’hores −o fins que la gelatina s’hagi gelificat− per poder desemmotllar-ho bé.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La melassa de cereal dóna el punt de dolçor que busquem al plat sense ocasionar pics de sucre en sang (hiper i hipoglucèmies) com passaria amb el sucre refinat.

En comptes d’utilitzar gelatina tradicional a base de peix, l’agar-agar ofereix una manera saludable d’incloure fibra, vitamines i minerals a la teva dieta.

Per evitar que la fruita s’ennegreixi, talleu-la amb ganivet de ceràmica. Abans de cobrir la fruita amb la gelatina líquida, podeu comprovar quina textura tindrà un cop es refredi: en poseu un parell de cullerades en un plat i refredeu-ho a la nevera durant uns minuts. Si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més suc de poma. Si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar-agar i feu que torni a arrencar el bull.

Al web de l’aula de cuina de Porto-Muiños hi trobareu informació sobre l’agar-agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.

Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. Els motlles de silicona de platí de Lékué que hem utilitzat per a les fotos faciliten la feina i eviten que es malmeti la gelatina. Us presentem un parell de gelatines amb fruita diferent. La gelatina de préssec està feta amb el motlle rectangular que s’anomena “mini-cake” i per a la gelatina de plàtan hem utilitzat la semiesfera.

Apunts energètics

La gelatina de fruita és una manera encertada i saludable de refredar-nos internament quan cal, ja sigui perquè som a l’estiu i fa calor o perquè hi ha algun senyal de foc intern (cara vermella, llengua vermella…). És un excel·lent remei per als adults que tenen massa gana i un bon berenar per als nens.

Algunes vitamines de la fruita s’oxiden ràpid i per això convé fer les gelatines de fruita per al mateix dia. Aquesta és una recepta ben ràpida i fàcil que es fa en 5 minuts i es refreda a la nevera en mitja hora.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita, i a més és ideal per prendre per berenar o a mig matí, o fins i tot per esmorzar. L’agar-agar és una alga diferent a les altres algues. No és tan rica en minerals però destaca pel seu contingut en fibra. També és un dolç ideal per a persones que volen fer dieta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat