Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita, i a més és ideal per prendre per berenar o a mig matí, o fins i tot per esmorzar!
La melassa de cereal dóna el punt de dolçor que busquem al plat sense ocasionar pics de sucre en sang (hiper i hipoglucèmies) com passaria amb el sucre refinat.
En comptes d’utilitzar gelatina tradicional a base de peix, l’agar-agar ofereix una manera saludable d’incloure fibra, vitamines i minerals a la teva dieta.
Per evitar que la fruita s’ennegreixi, talleu-la amb ganivet de ceràmica. Abans de cobrir la fruita amb la gelatina líquida, podeu comprovar quina textura tindrà un cop es refredi: en poseu un parell de cullerades en un plat i refredeu-ho a la nevera durant uns minuts. Si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més suc de poma. Si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar-agar i feu que torni a arrencar el bull.
Al web de l’aula de cuina de Porto-Muiños hi trobareu informació sobre l’agar-agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.
Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. Els motlles de silicona de platí de Lékué que hem utilitzat per a les fotos faciliten la feina i eviten que es malmeti la gelatina. Us presentem un parell de gelatines amb fruita diferent. La gelatina de préssec està feta amb el motlle rectangular que s’anomena “mini-cake” i per a la gelatina de plàtan hem utilitzat la semiesfera.
La gelatina de fruita és una manera encertada i saludable de refredar-nos internament quan cal, ja sigui perquè som a l’estiu i fa calor o perquè hi ha algun senyal de foc intern (cara vermella, llengua vermella…). És un excel·lent remei per als adults que tenen massa gana i un bon berenar per als nens.
Algunes vitamines de la fruita s’oxiden ràpid i per això convé fer les gelatines de fruita per al mateix dia. Aquesta és una recepta ben ràpida i fàcil que es fa en 5 minuts i es refreda a la nevera en mitja hora.
És una manera diferent i divertida d’acostumar els més petits de la casa a menjar fruita, i a més és ideal per prendre per berenar o a mig matí, o fins i tot per esmorzar. L’agar-agar és una alga diferent a les altres algues. No és tan rica en minerals però destaca pel seu contingut en fibra. També és un dolç ideal per a persones que volen fer dieta.