RECEPTES / Bernard Benbassat

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

La recepta

Galetes de sèsam, canyella i taronja

-Vols cuinar galetes ben dolces i sense sucre? Voilà!

-Fes que els nens t’ajudin a preparar les galetes. Es divertiran i es familiaritzaran amb els cereals integrals i els endolcidors naturals.

-Regala’t un caprici dolç sense que hagis de tenir remordiments.

-Tasta tots els cereals integrals que sempre et recomanem concentrats en unes postres.

Ingredients:

  • 140 g de concentrat d’atzavara
  • 60 g de farina de blat integral
  • 60 g de farina de sègol integral
  • 60 g de farina de fajol integral
  • 50 g de llavors de sèsam
  • 60 g de concentrat d’atzavara caramelitzat en pols
  • 3 g de sal grisa
  • 12 g de pell seca de taronja en pols
  • 6 g  de canyella en pols
  • 90 g d’oli de girasol
  • 60 g de suc de taronja o aigua

Elaboració:

  1. Bulliu els 140 g de concentrat d’atzavara fins que es torni de color de caramel i aboqueu-lo damunt d’una goma Silpat.
  2. Deixeu-ho refredar i, un cop fred, tritureu-ho.
  3. Fiqueu-ho en un bol i barregeu la farina de blat, la farina de sègol, la farina de fajol (totes tres, en pols), la sal, la pell seca de taronja en pols i els 6 g de canyella en pols.
  4. Mulleu-ho amb l’oli de gira-sol i el suc de taronja o aigua.
  5. Amasseu-ho el punt just.
  6. Estireu la massa damunt de paper sulfurat fins que tingui un gruix de 3 mm.
  7. Talleu galetes rodones.
  8. Retireu els retalls, torneu-los a amassar i repetiu la mateixa operació.
  9. Escampeu sèsam sobre les galetes i passeu el corró suaument pel damunt per fixar les llavors sense deformar les rodones.
  10. Fiqueu-les al forn 25 min a 180º turbo.


 

PUBLICITAT

amunt