Galetes de sèsam, canyella i taronja

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

Voleu cuinar galetes ben dolces i sense sucre? Voilà! aquí teniu una perfecta receta per tenirun caprici dolç sense tenir remordiments.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Ingredients

  • 140 g de concentrat d’atzavara
  • 60 g de farina de blat integral
  • 60 g de farina de sègol integral
  • 60 g de farina de fajol integral
  • 50 g de llavors de sèsam
  • 60 g de concentrat d’atzavara caramelitzat en pols
  • 3 g de sal grisa
  • 12 g de pell seca de taronja en pols
  • 6 g  de canyella en pols
  • 90 g d’oli de girasol
  • 60 g de suc de taronja o aigua

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Galetes de sèsam, canyella i taronja

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Voleu cuinar galetes ben dolces i sense sucre? Voilà! aquí teniu una perfecta receta per tenirun caprici dolç sense tenir remordiments.


Ingredients

  • 140 g de concentrat d'atzavara
  • 60 g de farina de blat integral
  • 60 g de farina de sègol integral
  • 60 g de farina de fajol integral
  • 50 g de llavors de sèsam
  • 60 g de concentrat d'atzavara caramelitzat en pols
  • 3 g de sal grisa
  • 12 g de pell seca de taronja en pols
  • 6 g  de canyella en pols
  • 90 g d'oli de girasol
  • 60 g de suc de taronja o aigua

Elaboració

  1. Bulliu els 140 g de concentrat d’atzavara fins que es torni de color de caramel i aboqueu-lo damunt d’una goma Silpat.
  2. Deixeu-ho refredar i, un cop fred, tritureu-ho.
  3. Fiqueu-ho en un bol i barregeu la farina de blat, la farina de sègol, la farina de fajol (totes tres, en pols), la sal, la pell seca de taronja en pols i els 6 g de canyella en pols.
  4. Mulleu-ho amb l’oli de gira-sol i el suc de taronja o aigua.
  5. Pasteu-ho una mica.
  6. Estireu la massa damunt de paper sulfurat fins que tingui un gruix de 3 mm.
  7. Talleu galetes rodones.
  8. Retireu els retalls, torneu-los a pastar i repetiu la mateixa operació.
  9. Escampeu sèsam sobre les galetes i passeu el corró suaument pel damunt per fixar les llavors sense deformar les rodones.
  10. Fiqueu-les al forn 25 minuts a 180ºC turbo.

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

  1. Bulliu els 140 g de concentrat d’atzavara fins que es torni de color de caramel i aboqueu-lo damunt d’una goma Silpat.
  2. Deixeu-ho refredar i, un cop fred, tritureu-ho.
  3. Fiqueu-ho en un bol i barregeu la farina de blat, la farina de sègol, la farina de fajol (totes tres, en pols), la sal, la pell seca de taronja en pols i els 6 g de canyella en pols.
  4. Mulleu-ho amb l’oli de gira-sol i el suc de taronja o aigua.
  5. Pasteu-ho una mica.
  6. Estireu la massa damunt de paper sulfurat fins que tingui un gruix de 3 mm.
  7. Talleu galetes rodones.
  8. Retireu els retalls, torneu-los a pastar i repetiu la mateixa operació.
  9. Escampeu sèsam sobre les galetes i passeu el corró suaument pel damunt per fixar les llavors sense deformar les rodones.
  10. Fiqueu-les al forn 25 minuts a 180ºC turbo.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat